PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Van systeem naar ik

Van systeem naar ik’ is een serie persoonlijke gesprekken met topambtenaren, bestuurders en leidinggevenden in de publieke sector. We praten over het teweegbrengen van verandering in een systeem dat knelt. En gaan op zoek naar de kracht van talent gedreven leiderschap. Kees Gabriëls, eigenaar van Talent ON, wil met zijn bedrijf organisaties tot inspirerende werkplekken maken. Zijn talent is verhelderen. Eva Kuit - eigenaar van (media)trainingsbedrijf Mediavrouw – heeft als missie een menselijke ...more

Afleveringen

 • #2 Van systeem naar ik - Marjan Hammersma

  Aug 27 2020

  Hoe volg je je eigen kompas als je voor een besluit staat dat heel Nederland raakt; de schoolexamens wel of niet door laten gaan? Secretaris generaal Marjan Hammersma van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vertelt over de dilemma's en over de impact van de coronacrisis op haar en het ministerie. En ook over haar stijl van leiding geven en over de rol van ambtenaren in politiek woelige tijden in de tweede aflevering van 'Van systeem naar ik'.

 • Van systeem naar ik aflevering 2 - teaser

  Aug 25 2020

  Dit zomerreces spraken we de hoogste ambtelijke baas van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: over haar stijl van leiding geven, over de rol van ambtenaren in politiek woelige tijden én natuurlijk over de impact van de coronacrisis op haar en het ministerie. Een klein voorproefje. Vanaf 29 augustus het hele gesprek!

 • #1 Van systeem naar ik - Dick Veluwenkamp

  May 29 2020

  Op bezoek bij Dick Veluwenkamp, bestuurder van Arkin -één van de grootste GGZ-instellingen van Nederland-  die op geheel eigen wijze de regeldruk in zijn organisatie met bijna een uur per dag per medewerker heeft weten terug te brengen. 'Van systeem naar ik' is een serie persoonlijke gesprekken met topambtenaren en leidinggevenden in de publieke sector over hun worsteling met het systeem en de manier waarop zij verandering teweeg weten brengen. Talent gedreven in plaats van systeemgericht. ...more

 • Van systeem naar ik - teaser

  May 26 2020

  Verandering teweeg brengen in een systeem dat steeds knellender wordt? Luister vrijdag 29 mei de eerste editie van ‘Van systeem naar ik’. Een serie persoonlijke gesprekken met topambtenaren, bestuurders en leidinggevenden in de publieke sector.