PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Voorzorg

Voorzorg is de podcast over de gezondheidszorg in Nederland, gemaakt door de redactie van Skipr en Zorgvisie. Met nieuws, interviews en reportages uit de zorg. Abonneer en luister Voorzorg via uw favoriete podcast app, zoals Spotify en Apple podcast.

Afleveringen

 • Voorzorg 08 Nienke Nieuwenhuizen

  Sep 15 2020

  Nienke Nieuwenhuizen, specialist ouderengeneeskunde en voorzitter van Verenso, is lid van in het Outbreak Management Team, dat besloot een landelijk bezoekverbod voor verpleeghuizen in te stellen om het coronavirus in te dammen. Het besluit stuitte op veel weerstand. 'We wilden risico’s minimaliseren, want er was een tekort aan PBM en we konden niet testen. Dan is er nog maar één knop: verminderen van contact.'

 • Voorzorg 07 Diny De Bresser over de coronacrisis en innovaties in de ouderenzorg

  Sep 04 2020

  Diny de Bresser is bestuursvoorzitter van ouderenzorginstelling Pieter van Foreest in de regio Delft, met 3400 medewerkers bij 25 locaties. Ze vertelt in podcast Voorzorg over de coronacrisis, over innovaties in de ouderenzorg en over haar naderende pensioen. ‘De belangrijkste les uit mijn carrière: blijf je ontwikkelen!’

 • Voorzorg 06 Paul van Gennip over de coronacrisis

  Aug 19 2020

  Bestuurder Paul van Gennip van vvt-instelling Het Parkhuis in Dordrecht lag tijdens de coronacrisis behoorlijk onder vuur vanwege een relatief groot aantal besmettingen. Zijn recept: volledige openheid, zowel intern als naar buiten toe. Dat vertelt Van Gennip in de zesde aflevering van Voorzorg, de podcast van Zorgvisie en Skipr.

 • Voorzorg 05 Anne-Mei The over de coronacrisis

  Aug 07 2020

  In deze aflevering van Voorzorg een interview met Anne-Mei The. Ze werkte in de coronacrisis mee in een verpleeghuis in Noord-Brabant. Ze zag hoe ouderen verpieterden door de langdurige eenzame opsluiting. In de nieuwe aflevering van de podcast Voorzorg reflecteert The over het dilemma veiligheid versus kwaliteit van leven.

 • Voorzorg 04 Maarten van Rixtel over de coronacrisis

  Jul 09 2020

  Maarten van Rixtel, bestuursvoorzitter van vvt-instelling Sensire, vertelt over zijn ervaring met het coronavirus. Heeft de vvt-sector zich te bescheiden opgesteld? Wat heeft hij als bestuurder gedaan tijdens de crisis? En wat kunnen we leren van de ervaring die tijdens deze roerige periode is opgedaan? Dat en meer in deze aflevering van Voorzorg.

 • Voorzorg 03 Ernst Kuipers over de coronacrisis

  Jun 30 2020

  In deze aflevering van Voorzorg een interview Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hoe kijkt hij terug op het begin van de coronacrisis? Wat ging er goed en wat had hij anders moeten doen? En zien we hem op een dag terug als minister? Dat en meer hoort u in onze podcast.

 • Voorzorg 02 Piet Batenburg over de coronacrisis

  Jun 26 2020

  In deze tweede aflevering van Voorzorg blikt Piet Batenburg, bestuursvoorzitter van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, terug op de crisis die werd veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus. En wat betekent de moeizame afwikkeling van de coronakosten voor de toekomst van ons zorgstelsel?

 • Voorzorg 01 David Jongen over de Coronacrisis

  Jun 10 2020

  In deze eerste aflevering van Voorzorg kunt u luisteren naar een interview met David Jongen, bestuursvoorzitter van ziekenhuis Zuyderland. Hij blikt terug op de crisis die werd veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus, waar David Jongen zelf ook besmet mee raakte.