PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Wat een leven

Wat een leven. Een bitesized podcast waarin ik spreek over de uitdagingen van het bestaan, zoals ze voor mij gelden.

Afleveringen

 • Kernwoord voor dit jaar: Veranderingen

  May 23 2022

  Veranderingen. Dat is het kernwoord dit jaar. Veel veranderingen. En daar moet je dan maar mee dealen. Soit. C'est la vie.

 • Worstelingen en het effect ervan op creativiteit

  May 10 2022

  Worstelingen hebben effect op creativiteit. Niet alleen bij mij neem ik aan.

 • Waarom deze serie en waarom niet wat positiever?

  May 06 2022

  Reacties op de vorige podcast vormen de basis voor deze. Waarom spreek ik deze serie eigenlijk in, en waarom sta ik niet wat positiever in het leven? Terechte vragen en ik geef dan ook kort een antwoord hierop. Misschien wat te kort want ik zou hier behoorlijk wat over kunnen vertellen. Alleen is deze serie nu eenmaal bite sized ;-).

 • Ik ben er nog steeds…

  May 04 2022

  Over het gebrek aan energie en een nieuwe start met deze serie.

 • Ik ben er nog!

  Sep 15 2021

  Over zaken als energie, dagelijkse beslommeringen en het (over)leven in de afgelopen tijd.

 • Als zelfstandig ondernemer starten

  Aug 07 2021

  Hoe vind ik mijn balans? Zelfstandig ondernemen gaat gepaard met een hoop werk en druk en stress. En die laatste twee zijn triggers voor iets waar ik ver weg van wil blijven. Beangstigend toch? Opgenomen met een MXL-990 als microfoon

 • De worsteling van de dag…

  Jul 26 2021

  Het leven zit vol uitdagingen, maar wat als stress en druk triggers zijn voor je depressie? Zelfs als de stress en druk afkomstig zijn van zaken die je leuk vind betekent dat een worsteling. Gooi dan wat kleine tegenslagen in de mix en je hebt een behoorlijke uitdaging in het vinden van balans.

 • Niet teveel over nadenken

  Jul 07 2021

  Ik overdenk soms teveel. Zoek soms teveel uit alvorens ik start met iets. Niet handig de komende tijd waarin ik juist moet vertrouwen dat de zaken wel goed gaan komen. Uitdagingen genoeg.

 • Innerlijke criticus, nieuwe apparatuur en meer….

  Jun 29 2021

  Ik heb nieuwe apparatuur om podcasts op te nemen. Dat merk je waarschijnlijk wel aangezien ik er nog aan moet wennen en moet sleutelen aan de juiste instellingen en ook moet werken aan de juiste microfoondiscipline ;-) Maar goed, daar spreek ik nauwelijks over. Podcasts maken, schrijven, studie. De innerlijke criticus komt overal om de hoek kijken en vooral de laatste twee activiteiten lijden daar onder. De eerste daarentegen heeft er wat minder last van. Tabeeh, Literair Café begint vorm te ...more

 • Over vaccinatie, fomo, we mogen weer

  Jun 25 2021

  Goed.. de tweede zit erin. De samenleving opent zich weer.. en een oude bekende steekt de kop op... FOMO.... Fear Of Missing Out... na anderhalf jaar te weinig te hebben kunnen/mogen doen gaat nu iedereen in de organisatie stand en staat er ineens weer (te?)veel op de planning. Al hoef ik niet overal naartoe, deel aan te nemen of iets over te weten.