PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Welcome To The AA

In de wekelijkse podcast 'Welcome to the AA' gaat comedian Alex Agnew samen met partner in crime Andries Beckers op zoek naar mensen of onderwerpen die deel uitmaken van hun leefwereld. Elke week ontvangen ze gasten uit binnen- en buitenland en bespreken ze de stand van alles wat hen aanbelangt.

Afleveringen

 • WTTAA #222 SAM BETTENS & REX REBEL

  Jun 26 2022

 • WTTAA #221 - KARIN SLAUGHTER (Live in de Vooruit)

  Jun 19 2022

  Karin Slaughter wordt niet voor niks de Queen of Crime genoemd. Deze Amerikaanse schrijfster werd o.a. wereldberoemd dankzij de Will Trent en Sara Linton reeksen en verkocht van haar 22 boeken al meer dan 40 miljoen exemplaren wereldwijd. Netflix verfilmde recent Pieces of Her met Toni Colette in de hoofdrol en deze week bracht ze ook haar nieuw boek GEWETENLOOS (Girl Forgotten) uit. Reden genoeg dus voor een Live #WTTAA met deze legende vanuit de Vooruit in Gent.  Gewetenloos is uit via Uitgeve...more

 • WTTAA #220 - MEMES VAN 'T STAD RETURNS

  Jun 12 2022

  Tot 3 keer toe werd de pagina van 's lands populairste memer offline gehaald, maar ook al kunnen likes en followers verdwijnen, zijn legendary status zal altijd blijven bestaan. Vandaag weer dik 2 u inkijk in het anonieme brein van onze MEMES VAN 'T STAD met zoals steeds een voorliefde voor 90's actiefilms, sportauto's en ongezond schepsnoep. Enjoy!

 • WTTAA #219 - MAVERICK VAN PEEL

  Jun 05 2022

  Kind aan huis Michael Van Peel toert dezer dagen het ganse land door met zijn nieuwe show Welcome To The Rebellion, maar vandaag is hij er vooral omdat we met de #WTTAA bende MAVERICK aka Top Gun II zijn gaan kijken en dat verdiende een officiële debrief. Veel filmliefde dus, maar vooral ook heel veel coole verhalen over Michael's andere passie zweefvliegen.

 • WTTAA #218 - HAKIM CHATAR

  May 28 2022

  Onze gast van vandaag is een succesvolle DJ, acteur, Radio & TV host, maar vooral ook een man met veel humor én stijl. Hakim Chatar presenteert sinds kort zijn eigen Sneaker en lifestyle programma Sneak Peek op VTMGO waarin hij letterlijk gaat neuzen in de kleerkasten van gasten zoals Acid en Conner Rousseau.

 • WTTAA #217 - PETER DAEMS (LINTFABRIEK)

  May 20 2022

  Van Green Day tot At the Drive In maar vooral ook elke kleine en middelgrote gitaarband in eigen land en ver daarbuiten; allemaal passeerden ze in de legendarische concertzaal Het Lintfabriek in Kontich. Onze gast vandaag groeide er niet alleen op, maar werd er ook éen van de meest iconische Punkrock programmators van onze generatie. Sinds deze week is er ook een boek verschenen getiteld "LINTFABRIEK" waar ook hij aan meewerkte. In deze aflevering niet alleen veel muzikale anekdotes, maar belang...more

 • WTTAA #216 - SAM DEJONGHE ( AUTOSPORT )

  May 13 2022

  Toen Andries in volle corona een aflevering aan de Netflix reeks Drive To Survive wijdde was het aantal berichten achteraf niet te tellen, reden genoeg dus om een echte autoracer uit te nodigen en dat is vandaag Sam Dejonghe. Zijn indrukwekkend palmares bracht hem tot de Formule 3 en vandaag is hij niet alleen testrijder in de Formule E, maar haalde hij afgelopen weekend ook nog het podium in de Porsche Carrera Cup in Spa. Verder is hij ook nog F1 analyst bij Play Sports. Een man met veel info e...more

 • WTTAA #215 - JELLE DE BEULE

  May 08 2022

  TV-Maker, comedian en acteur Jelle De Beule is zonder twijfel verantwoordelijk voor enkele van de meest legendarische TV-momenten van de laatste 20 jaar. Zijn periode met de Neveneffecten, maar ook absolute cult-programma's als Willy's en Marjetten, Basta en sketches in De Ideale Wereld, maakte hem zeer geliefd bij het grote publiek en nu is hij terug met een nieuwe komische reeks Nonkels die hij samen met Rik Verheye en mede-neveneffecten held Koen De Poorter schreef. Aanrader!!

 • WTTAA #214 - CHARLOTTE TIMMERS

  May 01 2022

  Charlotte Timmers geldt al geruime tijd als één van Vlaanderen's meest getalenteerde actrices. Vandaag dus veel goeie verhalen over haar carrière van in het prille begin tot de grote hoofdrollen die ze recent speelde zoals in Billie vs Benjamin en uiteraard ook in de aankomende ZILLION film. Aanrader!

 • WTTAA #213 - LUKAS LELIE (DOE ZO VOORT)

  Apr 24 2022

  De koekenpaus is terug en deze keer ook als acteur, want Lukas Lelie schreef zijn eerste fictiereeks DOE ZO VOORT over de lastigste avond van het jaar: Oudercontact in het 2de leerjaar. Doe Zo voort is nu te zien op Streamz.

 • WTTAA #212 - OZARK HENRY

  Apr 17 2022

  Piet Goddaer aka Ozark Henry is vandaag onze gast. De man kreeg met zijn debuut half jaren 90 al onmiddellijk David Bowie als grote fan en tot op de dag van vandaag is Ozark Henry één van onze grootste Belgische Artiesten. Zijn monumentale 3de plaat Birthmarks blies vorig jaar 20 kaarsjes uit en dat is meer dan reden genoeg voor wederom 2 boeiende #wttaa uren.

 • WTTAA #211 - LIEVEN SCHEIRE (LIVE IN OOSTENDE)

  Apr 09 2022

  Ruimtevaart en Insecten, het zijn 2 van Lieven Scheire’s grootste passies. Tel daarbij nog zijn onwaarschijnlijke vertelkunst en dan weet je dat je goed zit voor 2u genieten, live vanop het DS Podcastfestival in Oostende enkele weken geleden. Enjoy!

 • WTTAA #210 - WEEKEND HANGOVER

  Apr 03 2022

  De boys zijn rechtstreeks de studio ingetrokken na een zwaar weekend in Oostende en blikken met veel plezier terug op wat ze recent gezien, gelezen en geluisterd hebben; Van Moon Knight tot The Tinder Swindler én van Amy's schooltoneel tot Ted Talks in Oostende. Let's Gooooooo.

 • WTTAA #209 - DYAB ABOU JAHJAH

  Mar 26 2022

  Staatsvijand nummer 1 is Dyab Abou Jahjah al jaren niet meer, maar op zijn passie en overtuiging is er na al die jaren nog steeds geen sleet. Vandaag komt hij zijn nieuw boek VERLICHTING ONDER VUUR voorstellen dat vanaf vandaag overal in de winkel ligt.  Verlichting Onder Vuur is nu overal te verkrijgen en uit via Uitgeverij Ertsberg

 • WTTAA #208 - PEDRO ELIAS ( LIVE IN DE ARENBERG )

  Mar 20 2022

  Vandaag één van de meest unieke TV-persoonlijkheden van het moment, want TV-maker, podcaster én presentator Pedro Elias was enkele weken geleden onze live gast op het Mad Goat Comedy Festival in Antwerpen. Zij die er toen bij waren, kunnen het beamen; het was een geweldige avond met een zeer fijn publiek, maar vooral een geniale én heerlijk eerlijke Pedro. Aanrader!

 • WTTAA #207 - BART PEETERS

  Mar 13 2022

  Geen enkele beschrijving is lang genoeg om onze gast van vandaag alle eer aan te doen want TV -en Muziek legende Bart Peeters is deze week onze gast. Maak je daarom klaar voor 2,5u genieten van het levensverhaal van een man die niet alleen een geweldige carrière heeft, maar er ook nog eens onvoorstelbaar goed over kan vertellen!

 • WTTAA #206 - FILIP MOENS (DE LAGE LANDEN UIT DE KAST)

  Mar 05 2022

  Met 'De Lage Landen uit de Kast' debuteert schrijver en muzikant Filip Moens met een boek dat helemaal in het teken staat van de lgbt+-ontvoogdingsstrijd en de voortrekkersrol bij ons en in Nederland. Onze gast van vandaag belicht vooral de rol van de popmuziek in die strijd, want zoals hij zelf zeg: muziek ontroert, verblijdt, brengt mensen samen én zet ze in beweging. De Lage Landen uit de Kast is uit bij uitgeverij Ertsberg

 • WTTAA #205 - TORRE FLORIM (DE STAAT)

  Feb 27 2022

  Onze gast van vandaag is het brein achter één van Nederlands grootste rockbands DE STAAT. Met hun originele sound en visie veroverden ze in mum van tijd hun eigen land, maar net zoals bij ons ging ook de WITCH DOCTOR video wereldwijd viraal en sindsdien gaat het gewoon zeer goed met DE STAAT. Ze spelen binnenkort in de Antwerpse Roma en deze week zit frontman Torre Florim in de WTTAA. De man is niet alleen intelligent en zeer goed in zijn vak, maar daarenboven nog eens uiterst aangenaam ook. Aan...more

 • WTTAA #204 - AVERAGE ROB, ARNO THE KID & MILAN COOLS

  Feb 20 2022

  Onze meest aangevraagde gast zit vandaag in de #WTTAA en hij  kwam niet alleen want multi-talent Average Rob bracht broer Arno The Kid en camera man / monteur Milan Cools mee. Dit trio zorgt al maanden aan een stuk voor de meest waanzinnige video's waarin ze met veel succes en gevoel voor humor extreme sporten uitproberen. Vandaag 2,5u lang rondlopen dus in het brein van de golden boy van de comedy en zijn al minstens even getalenteerde en sympathieke vrienden.

 • WTTAA #203 - BENO SCHRAEPEN & WILLIAM BOEVA OVER INCLUSIE

  Feb 13 2022

  Inclusie lijkt wel het nieuwe modewoord, maar waar komt het eigenlijk vandaan en wat houdt het precies in? Beno Schraepen schreef er een boek over en meer bepaald hoe dit thema veel te vaak resulteert in excuses en “ja maar…“ Vandaar ook de titel van zijn boek EXCLUSES; Wat uitsluiting doet met mensen” dat hij schreef door o.a. veel te praten met onze goeie vriend en comedian William Boeva die zelf maar al te goed weet welke weg we nog af te leggen hebben om mensen met een beperking echt een gev...more

 • WTTAA #202 - SUNDAY ROAST II MET KURKDROOG

  Feb 06 2022

  Tijd voor een nieuwe SUNDAY ROAST en deze keer zijn Angel Redondo en Toon Van Eekert van KURKDROOG terug. We bespreken onze KIJK UIT clip, we praten over Spaans eten en we hebben het vooral over veel zaken die we nu al vergeten zijn. MALM dus van het hoogste niveau!

 • WTTAA #201 - RAF COPPENS

  Jan 30 2022

  Vlaanderen's eerste stand-up comedian zit eindelijk in de #WTTAA. Vandaag over zijn carrière van meer dan 30 jaar met de nodige ups and downs maar 1 ding is zeker...Raf Coppens is 100% real, altijd en overal.

 • WTTAA #200 - XANDER DE RYCKE, CHRIS UME & AMELIE ALBRECHT

  Jan 23 2022

  Vandaag vieren we feest en omringen we ons met onze vaste waarde als er iets gevierd moet worden; de legend én goeie vriend Xander De Rycke die terug is van zijn trip naar de States na zijn zegetocht door de Lotto Arena eind november. We spraken ook met de razend interessante Chris Umé; Chris is de man achter de inmiddels wereldberoemde ‘deep fake’ filmpjes van Tom Cruise en hij vertelt vandaag vanuit zijn thuisbasis Bangkok alles over deze nieuwe technologie en hoe een toekomst in de METAVERSE ...more

 • WTTAA #199 - JOOST VANDECASTEELE (VERLOS ONS VAN HET KWAAD)

  Jan 16 2022

  Verlos ons van het kwaad, maar nooit van Joost Vandecasteele. De man schreef recent een uitstekend nieuw boek en dat is de perfecte reden om dit nieuwe podcast jaar af te trappen.  Verlos ons van het kwaad is uit bij Borgerhoff & Lamberigts

 • WTTAA #198 - 2021...STILL SUCKED

  Dec 26 2021

  Traditiegetrouw eindigen we onze laatste van het jaar met een overzicht en proberen we vooral een antwoord te vinden op de vraag of 2021...STILL SUCKED

 • WTTAA #197 - PHILIPPE GEUBELS RETURNS

  Dec 19 2021

  Zijn vorige passage iets meer dan 2 jaar geleden zorgde tot op de dag van vandaag voor -houd je vast- 505.000 audio downloads en views. Nu is hij terug en het is wederom een zeer fijne aflevering geworden met geniale onzin, mooie primeurs maar ook schone verhalen en onthulling. TABOE SEIZOEN 2 VANAF 26/12 op EEN

 • WTTAA #196 - EVI HANSSEN

  Dec 12 2021

  TV-presentatrice, radiomaker & auteur Evi Hanssen besliste een tijdje geleden om gedurende 500 dagen geen druppel alcohol meer te drinken. Dat verhaal schreef ze in een dagboek en wat de gevolgen daarvan zijn wilden wij als kenners van het goede leven wel eens weten. Sinds ik niet meer drink is uit bij uitgeverij Horizon

 • WTTAA #195 - WOUTER DEPREZ

  Dec 04 2021

  Vandaag wederom OG comedy royalty op bezoek. Comedian en cabaratier Wouter Deprez deelt niet alleen een hoop herinneringen met Alex vanuit de begindagen van de Belgische comedy, maar bracht recent een nieuw boek en een bijhorende voorstelling uit getiteld SPEECH oftewel een ode aan de taal waarin hij opgroeide. En dat uiteraard op een wijze zoals alleen hij die kan brengen. Genieten dus met 2,5u Wouter Deprez. SPEECH is uit bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts  

 • WTTAA #194 - JOAKIM BRODEN & PÄR SUNDSTRÖM (SABATON)

  Nov 28 2021

  Swedish Metalband Sabaton are one of the biggest metalacts in the world. Last week they were in Belgium to announce their new album THE WAR TO END ALL WARS. In this first international #WTTAA singer Joakim & bass player Pär talk about the band, their love for war history and obviously some other strange things that only happen to people that play in metalbands. Enjoy SABATON speelt op 24/03/22 in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets: ➡️ https://www.sportpaleis.be/nl/event/sabaton-the-tour-to-end-a...more

 • WTTAA #193 - VINCENT VOETEN & JASPER POSSON ( SUNDAY ROAST )

  Nov 21 2021

  Deze week een Sunday Roast met 2 van onze favoriete jonge Comedians. Vincent Voeten behaalde deze week nog een finaleplek in HUMO's COMEDY CUP en ook Jasper Posson is hard bezig aan zijn eerste volwaardige zaalshow. Vandaag toch vooral veel whisky infused bier, goeie kaas en onverantwoorde onwijsheden.

 • WTTAA #192 - HETTY HELSMOORTEL

  Nov 12 2021

  Deze week Hetty Helsmoortel in de #WTTAA. Alsof wetenschapswatcher, moleculair bioloog, nerdland podcaster én astronaut in spé nog niet voldoende was, toert onze gast van vandaag vanaf november ook nog eens met met haar eigen wetenschappelijk jaaroverzicht heel Vlaanderen rond. Missie 2021 komt eraan en is wat ons betreft na deze aflevering al sowieso geslaagd.NOTE/ CORRECTIE op 1 55’ 32” : Hetty zei AGNOST maar bedoelde ATHEÏST. Alle ticketinfo via www.hettyhelsmoortel.be

 • WTTAA #191 - MAGALI DE REU

  Nov 07 2021

  Journaliste en Podcaster Magali De Reu kreeg in haar tienerjaren te horen dat ze autismespectrumstoornis en ADHD had. Nu bijna 20 jaar later schreef ze er een boek over omdat anders zijn niet noodzakelijk een stoornis hoeft te zijn, maar misschien wel eerder een superkracht. Een inspirerend verhaal dus door een zeer charmante dame over labels en vakjes, maar vooral om iedereen te doen inzien dat zogezegde zwaktes ook sterktes kunnen worden. Haar boek Aut of the Box is nu uit en te koop via  http...more

 • WTTAA #190 - YAMINA KROSSA & PROF. DR. DAMYA LAOUI

  Oct 31 2021

  Oktober is borstkanker maand en daarom vandaag 2 power ladies in de strijd tegen kanker. Yamina Krossa veranderde de wet inzake terugbetalingen van borstreconstructies en Prof. Damya Laoui wordt niet alleen gezien als één van onze grootste wetenschapstalenten, maar staat met haar team al zeer ver met de ontwikkeling van een vaccin tegen uitzaaiingen. Een aflevering over zowel de emotionele als de wetenschappelijke kant van kanker door 2 zeer interessante gasten. Meer weten over het VUB YAMINA KR...more

 • WTTAA #189 - FRANK VANDER LINDEN

  Oct 24 2021

  Vandaag Nederlandstalige Rock Royalty op bezoek want de enige echte Frank Vander Linden zit bij ons. Journalist, gitarist en ook zanger van het instituut DE MENS. Op 26 maart 2022 vieren ze hun 30 jarig bestaan in de Lotto Arena in Antwerpen. Meer dan reden genoeg dus om 2u lang in het brein van deze held rond te hangen. Info & Tickets : https://www.lotto-arena.be/nl/event/de-mens-feest-30-jaar-05550bc6

 • WTTAA #188 - EEN MAT MET EEN C (hapelle)

  Oct 17 2021

  Er komen een hoop gasten aan dus wilde Alex nog een keer bijpraten met zijn 2 en dat hebben we dan ook gedaan. Over de nieuwe en controversiële Dave Chapelle comedy show en zijn visie erop als comedian, maar ook over de nieuwe Dune én ouderdomkwaaltjes. Enjoy!

 • WTTAA #187 - JAMES COOKE

  Oct 10 2021

  Onze gast van vandaag is één van Vlaanderen's meest populaire TV-persoonlijkheden. Hij is acteur, musical artiest, presentator & TV-maker maar hij is vooral de enige echte James Cooke. Niet alleen multi getalenteerd, maar ook vooral een zeer fijne mens.

 • WTTAA #186 - NABIL MALLAT

  Oct 03 2021

  Onze gast van vandaag is één van onze beste acteurs van het moment en hij speelt de hoofdrol in de nieuwe film Cool Abdoul over het leven van de Gentse bokser Ismail Abdoul. Vandaag niet alleen een aflevering over acteren, maar vooral één over het leven. Cool Abdoul van regisseur Jonas Baeckeland gaat op 15 oktober in première op het filmfestval van Gent

 • WTTAA #185 - STEPHANIE DEHENNIN

  Sep 26 2021

  Vandaag wetenschapsillustrator en Nerdland Podcast member Stephanie Dehennin over kansen in het leven, de liefde voor wetenschap en haar nieuwe boek IK HEB EEN VRAAG II dat ze samen maakte met Bart Coenen.  

 • WTTAA #184 - STEVEN MAHIEU

  Sep 19 2021

  Comedian & Podiumbeest STEVEN MAHIEU is terug en herneemt zijn laatste zaalshow FULL CONTACT. Al 13 jaar lang groeit deze held zijn publiek en dat zal na deze aflevering niet anders zijn. We hebben het over zijn carriere, mislukte taxidermie en het verlangen om toch gedurende een avond één keer super slim te zijn. Tickets en info: http://www.stevenmahieu.be

 • WTTAA #183 - LOÏCK LUYPAERT (RED LIONS)

  Sep 12 2021

  Red Lion Loïck Luypaert is regerend wereldkampioen en een kersverse Olympische kampioen Hockey op de spelen van Tokyo en brengt vandaag niet alleen een hoop goud mee, maar ook goeie verhalen én een mooi inzicht in wat het is om in het beste team van de wereld te zitten.

 • WTTAA #182 - ERHAN DEMIRCI

  Sep 05 2021

  Stand-Up comedian Erhan Demirci is terug met zijn nieuwe en geweldige zaalshow "Doe Rustig" die hij vanaf volgende week in alle zalen van ons land zal brengen. Deze aflevering was in ieder geval iets minder rustig, want zoals in goeie WTTAA traditie gaat het weer alle kanten uit. Over zijn jeugd in Limburg tot plastische chirurgie in Turkije en van voetbal tot kebab. Zalige vent, zalige hangout! Ga de man zien vanaf 18 september.Tickets en info : www.doerustig.be

 • WTTAA #181 - LIONEL D. ( TERRORISTENJAGER )

  Aug 29 2021

  Onze gast van vandaag was jarenlang deel van het SIE oftewel het best getrainde interventieteam van de Belgische Federale Politie en het Ultieme wapen in de strijd tegen terrorisme en misdaad. Lionel D. schreef er samen met journaliste Annemie Bulté een fantastisch boek over én dompelt ons vandaag mee onder zijn wereld. Over zijn beginjaren tot de aanslag in Verviers tot de arrestatie van de daders achter de aanslagen in Brussel. Een indrukwekkend relaas van een razend interessante en zeer fijne...more

 • WTTAA #180 - LECTRR LIVE VANUIT...LECTRRLAND

  Aug 22 2021

  Onze 2de live podcast van deze zomer en dit maal met cartoonist en goeie vriend Steven Degryse aka Lectrr. Live vanuit zijn eigen staat LECTRRLAND MET DUIKBOOT hebben we het over zijn expo, zijn boeken 'Ondanks de Ondergang' en 'We mogen niks meer zeggen' en last but not least over een paar van zijn dure hobby's. Het was een zeer fijne vrijdag de 13de augustus en hopelijk nu ook voor zij die er niet bij waren. Dankjewel aan Wout Govaert voor de montage en iedereen in CC Knokke-Heist voor de avon...more

 • WTTAA #179 - THE GREEN KNIGHT VS THE ROCK

  Aug 13 2021

  Het zijn zomermaanden en dat betekent voor ons steeds een blij weerzien ergens half augustus. Het weer was vorige week niet te best dus werd er weer een eclectisch avondje film georganiseerd dat de basis vormde voor deze 179ste episode. Het verrassende The Green Knight en het weinig subtiele Jungle Cruise. Dat en nog enkele andere topics; de ene al relevanter dan de andere! Enjoy.

 • WTTAA #178 - FRé VANWIJNSBERGHE

  Jul 21 2021

  Opkomend jong comedy talent Fré Vanwijnsberghe won in 2019 op 16 jarige leeftijd de Utrechtse Comedy Talent Award en eindigde een jaar later ook in de finale van de HUMORKLAS van Radio 2. Inmiddels zijn we 2 jaar later en hebben we een gesprek met hem over wat het is om vandaag jong te zijn, zijn prille stapjes in de comedy wereld en hoe jongeren vandaag naar stand-up comedy kijken. Origineel kwam deze podcast reeds een paar maanden geleden uit toen HUMO aan comedians Alex Agnew en Michael Van P...more

 • WTTAA #177 - YVES KIBI PUATI NELEN

  Jul 21 2021

  Vandaag ontvangen we Yves Kibi Puati Nelen. Yves is geboren in Kongo en geadopteerd door een gezin in Essen. Hij is de bezieler van dichtplatform PROZAK, Spokesman van PAK ZE AAN TURNHOUTSEBAAN  en HUMANS OF BORGERHOUT alsook COMMUNITY BUILDER bij BORGERHUB .  Een gesprek over adoptie & roots én een geweldig enthousiasme om mensen in zijn geliefde Borgerhout bij elkaar te brengen. Origineel kwam deze podcast reeds een paar maanden geleden uit toen HUMO aan comedians Alex Agnew en Michael Van Pee...more

 • WTTAA #176 - SVEN DE RIDDER & FOKKE VAN DER MEULEN ( SPACE JAM MOVIE )

  Jul 21 2021

  Vorige week kwam 25 jaar na de eerste Space Jam film, de opvolger A New Legacy uit. Dit keer met basketballsuperster Lebron James in de hoofdrol. Is dit de moeite om 2u en 37 minuten over te praten. Dat oordeel je maar achteraf, maar feit is wel dat Sven De Ridder de regie deed voor de Vlaamse versie en dat iedereen in de kamer toch min of meer een stemmetje had. Reden genoeg dus om dat te vieren met een lange hangout die overal en nergens over ging. Special Thanks to Bouncewear voor de fijne ac...more

 • WTTAA #175 - ERIK VAN LOOY ( LIVE AT THE CAPTAIN COMEDY )

  Jul 18 2021

  Op donderdag 15 juli was het eindelijk zo ver; onze allereerste #WTTAA #LIVE vanuit een uitverkochte captain comedy club in Dendermonde-Baasrode. Het werd een geweldige avond en dat kwam vooral door onze centrale gast, de enige echte Erik Van Looy. Van succesvol filmregisseur tot presentator van De Slimste Mens; hij doet het allemaal en vanaf januari mogen we daar ook nog een nieuwe theatershow aan toevoegen, want dan start hij met zijn eerste voorstelling "Verslaafd" . Verwacht je aan geweldige...more

 • WTTAA #174 - TIM GEYSSENS & CAROLINE VERMEIR OVER POOL NEEDLE

  Jul 11 2021

  Tim Geyssens vond dat het dringend tijd werd dat de Belgische Filmmuziek en ook TV soundtracks een waardige behandeling kregen. Hij richtte daarom het vinyllabel POOL NEEDLE op en omringde zich met een paar talentvolle mensen die hem zouden begeleiden om origineel artwork en liner notes te schrijven en vandaag zit de man hier samen met Caroline Vermeir (bekend van Studio Caro en de tekeningen bij de brief van Joël De Ceulaer in de Morgen) om te praten over hun eerste 2 releases, YUMMY en De CALL...more

 • WTTAA #173 - MARK COENEN

  Jul 04 2021

  Onze gast van vandaag was ooit baas van Canvas, Radio Donna én Studio Brussel. Ondertussen kennen velen hem als de man met de scherpe en humoristische pen door zijn columns in o.a. De Morgen en Humo. Sinds enkele jaren is hij ook auteur en bracht hij zeer recent een nieuwe boek op de markt getiteld; ALLE MANNEN ZIJN ONNOZELAARS. We waren uiteraard van plan om hem daarover het vuur aan de schenen te leggen, maar omdat ook wij vielen voor de charmes van deze zeer scherpe en innemende geest is het ...more

 • WTTAA #172 - GILLES DE COSTER

  Jun 27 2021

  Vandaag niemand minder dan Gilles De Coster. Radio en TV presentator extraordinaire en uiteraard ook het gezicht van Vlaanderen's succesvolste TV programma De Mol. Heerlijke vent dus ook een heerlijke hangout!

 • WTTAA #171 - SAM KERKHOFS & DENNIS XHAËT (MID MID / X&O FRIENDS OF SPORTS)

  Jun 20 2021

  Het EK Voetbal is volop bezig en daarom de ideale gelegenheid om 2 van de succesvolste sportpodcasthosts van ons land uit te nodigen. Friends of Sports CEO en MID MID Podcast presentator Sam Kerkhofs samen met basketkenner, X And O -en Play Sports host Dennis Xhaët zorgden voor een 2,5 uur lange hangout over de belangrijkste bijzaken van het leven. Want denk eraan Sport is ook nog altijd Cultuur.

 • WTTAA #170 - DRIVE TO SURVIVE & MAYWEATHER vs PAUL

  Jun 12 2021

  Het zijn drukke tijden dus dan moet er al eens bijgepraat worden door Alex en Andries in een aflevering zelf. Ook nu hebben beide heren het over wat ze gezien hebben in recente tijden; bij Andries is dat het lichtjes fenomenale Drive To Survive over de wereld van de Formule 1 en Alex had het dan weer over de Mayweather vs youtuber Logan Paul bokswedstrijd. Tel daar nog wat Bo Burnham en Loki reviews bij én een kleine prijsvraag en dan zit je weer goed voor 2u popcultuur op zijn best.

 • WTTAA #169 - BAZART ( SIMON NUYTTEN & OLIVER SYMONS & MATHIEU TERRYN)

  Jun 06 2021

  Het zijn drukke dagen voor de band Bazart. Hun nieuwe plaat "Onderweg" kwam afgelopen vrijdag uit en werd al onmiddellijk bedolven onder platina Single onderscheidingen en vooral erg goeie reviews. Reden genoeg dus om deze helden van de betere song en het betere leven te trakteren op een extra officieuze release #WTTAA party met de nodige spijs en drank, maar vooral met zeer veel gezelligheid en goeie chaos! De zomer is bij deze officieel begonnen. Enjoy!

 • WTTAA #168 - MILOW

  May 30 2021

  Vandaag één van de succesvolste Singer-Songwriters die ons land ooit heeft gekend. Zijn palmares is al indrukwekkend genoeg op zichzelf, maar wordt nog een pak boeiender als Milow het zelf vertelt. Verwacht je aan goeie verhalen, scherpe inzichten én vooral een openheid die we nog niet vaak van hem gezien of gehoord hebben. Absolute aanrader!

 • WTTAA #167 - ANTHONY PALAIA ( RANKE KUITEN )

  May 23 2021

  Schrijver Anthony Palaia keert terug naar de podcast en gebruikt ook vandaag zijn nieuw boek "Ranke Kuiten" als excuus om weer 2,5 u nihilisme, eurosongkennis én Frietsnack suggesties los te laten op ons allemaal. Gaat het alle kanten uit? Zeer zeker, maar dat mag ondertussen geen verrassing meer zijn! Het fijne "Ranke Kuiten" boek is uitgegeven door Beefcake en overal te verkrijgen.

 • WTTAA #166 - DIRK BROSSE

  May 15 2021

  Hoog bezoek want land's bekendste dirigent en componist Dirk Ridder Brossé kwam langs. We praten over zijn fenomenale carrière die hem niet alleen bij ons maar ook over gans de wereld succes bracht. Een aflevering over gekroond worden tot ridder en invallen voor John Williams. Dat en nog veel meer. Kortom, een boeiende aflevering over een boeiende man. Volg Dirk via https://dirkbrosse.be

 • CFTU #20 - STEFAN DE GRAEF (PSYCHONAUT)

  May 14 2021

  Er is veel gebeurd sinds die allereerste keer dat het Mechelse Psychonaut een eerste keer langskwam in deze podcast. Hun vorige plaat Unfold The Godman zorgde voor een Belgische doorbraak en vandaag stelt gitarist/zanger Stefan hun nieuwe plaat "Emerald" voor; Een split-release samen met het Noorse Sâver.  Vandaag niet alleen over muziek, maar ook een behoorlijk diep gesprek over het concept achter de band en de extra dimensies in het leven. Aanrader!

 • WTTAA #165 - BOCKIE DE REPPER

  May 08 2021

  Dit weekend ging de HORECA overal weer open dus wie beter dan éen van onze mooiste ambassadeurs van het goede leven om deze 165ste WTTAA te kleuren met goeie verhalen, goudeerlijke levenswijsheden en een authenticiteit zoals we ze graag hier ontvangen. Jawel, Jonas van Boxtael aka Bockie De Repper werd bij het grote publiek bekend als de revelatie van DE SLIMSTE MENS vorig seizoen en met reden; Waar Bockie komt vloeit de drank en word je als mens instant goedgezind. 

 • WTTAA #164 - STIJN VAN DE VOORDE

  May 02 2021

  In deze episode een fijn weerzien met #STUBRU icoon Stijn Van de Voorde die doorheen de jaren ook TV-maker, podcaster, performer en journalist/schrijver is geworden. Vandaag brengt hij zijn nieuw boek HERE COMES THE SUN mee. Een ode aan de zomer en dan vooral aan festivals en de kracht van muziek in ons favoriete seizoen. Verwacht je dus wederom aan dik 2u geweldige anekdotes en weetjes over de wereld van festivals en bands. Here comes te sun te verkrijgen via www.stijnvandevoorde.be

 • WTTAA #163 - ISOLDE LASOEN

  Apr 25 2021

  Weinig introductie nodig voor onze gast van vandaag. Muzikant, Drummer en zangeres Isolde Lasoen werd bekend bij het grote publiek als de charismatische drummer van Daan, maar ontpopte zich in de loop der jaren ook als frontvrouw van haar eigen solowerk. Vandaag een OG story van het prille begin in de fanfare tot TV-presentator in coronatijden. Een episode over jezelf spontaan in een avontuur smijten, maar tegelijkertijd ook heel goed weten waarmee je bezig bent. Inspirerende vrouw, dus ook insp...more

 • WTTAA #162 - JEROEN BAERT

  Apr 18 2021

  Jeroen Baert is Computer Wetenschapper, Nerdland Podcast legende én Comedian. Al ken je hem ongetwijfeld ook van regelmatige passages op TV en radio. Vandaag een boeiende episode over mentaal welzijn, zijn liefde voor wetenschap en ook vreemd genoeg een analyse over wat er allemaal anders is aan dat nieuwe VRT-journaal. AANRADER

 • WTTAA #161 - FOKKE VAN DER MEULEN

  Apr 10 2021

  Weinig comedians in ons land die niet op een of andere manier gepasseerd zijn langs onze gast van vandaag, want Fokke van der Meulen is niet alleen cafebaas en booker van Comedy-Cafe The Joker, maar ook de host van zijn eigen populaire FOKCAST en daardoor zonder twijfel één van de comedy peetvaders van ons land. Deze ingeweken Nederlander is verder een hele goeie vriend, maar nog meer een man met een boeiend leven én verleden!

 • WTTAA #160 - MEMES VAN 't STAD

  Apr 03 2021

  Hij noemt zichzelf Bart De Memer en werd op zeer korte tijd de succesvolste meme/artist van het land. Met hilarische en goedgevonden visuele humor fileert hij genadeloos onze maatschappij. Samen met zijn partner in crime wordt er vandaag voor een keertje anoniem gebleven, maar dat maakt het er niet minder fijn om. Niet alleen een gesprek over humor, integratie en samenleven maar uiteraard ook meer dan genoeg complete nonsens. 

 • WTTAA #159 - PIETER DE POORTERE ( BOERKE )

  Mar 28 2021

  Pieter De Poortere is cartoonist en vooral bekend als geestelijke vader van de woordenloze hitreeks Boerke. Deze reeks doet het inmiddels zo goed dat Boerke vanaf 29 maart zelfs als animatiereeks te zien is op Canvas. Samen met zijn nieuwe bundel OntgoocHELD meer dan reden genoeg om 2u lang te keuteren in het brein van onze gast van deze week. 

 • WTTAA #158 - JULIAN DE BACKER ( NOVELLE )

  Mar 21 2021

  Muziek journalist en auteur Julian De Backer ( bekend van zijn SONGWRITERS boek ) bracht recent zijn eerste novelle uit getiteld "NOVELLE" en dat is weer reden genoeg voor 2,5u lang uiteenlopende onderwerpen met als rode draad jaren '80 nostalgie en popcultuur! Van Deloreans tot laserdiscs en van The Comitments tot Chris Rock én ook af en toe over zijn eigen nieuwe en uitstekende novelle "Novelle". Qua vaagheid kan deze omschrijving weer tellen, maar vervelen ga je je in ieder geval niet doen! N...more

 • WTTAA #157 - SOFIE LENAERTS

  Mar 14 2021

  Sofie Lenaerts is als inspecteur bij de politie niet alleen het gezicht van KIJK UIT, maar bovenal alpiniste en avonturier. Zo beklom ze als eerste vrouw uit de Benelux de 7 summits oftewel de hoogste berg op elk continent. Vandaag dus veel passie voor de Himalaya en het hooggebergte in het algemeen, maar ook over de drang naar avontuur én de kracht van de natuur. Inspirerende dame en daarom ook een absolute aanrader.

 • WTTAA #156 -JAN VAN DER CRUYSSE

  Mar 08 2021

  Onze gast van vandaag is misdaadauteur van bekroonde reeksen zoals Bling Bling en Boem Boem. Als ex-woordvoerder van Brussels Airport, ex militair in Duitsland en specialist in Crisis-communicatie verwerkte hij al zijn ervaringen in razend spannende en gedetailleerde verhalen. Vandaag dus heel wat inkijk in de uitdagingen van de luchtvaart post 9/11 en criminaliteit in het algemeen. Alles te krijgen via uitgeverij MANTEAU

 • WTTAA #155 - THIBAULT CHRISTIAENSEN

  Feb 28 2021

  Toen het duo Equal Idiots in 2016 alles won wat er winnen viel voor een jonge garagerockband maakte de wereld niet alleen kennis met drummer Pieter Bruurs maar ook met zanger/Gitarist Thibault Christiaensen. Met een frisse attitude en een goed gevoel voor humor is Thibault de laatste jaren een bekend gezicht geworden door passages in De Slimste Mens Ter Wereld maar ook als podcaster én presentator van STUBRU. Vandaag dus veel goeie verhalen, maar vooral heel veel goeie sfeer in deze 155ste #WTTA...more

 • WTTAA #154 - BRITNEY vs QUINCY

  Feb 19 2021

  Het was weer even geleden en op algemeen verzoek bespreken we nog eens wat dingen die we gezien hebben. Andries rakelt zijn oude liefde Britney Spears boven in de intense Framing Britney Spears documentaire en Alex was dan weer onder de indruk van het oevre van producer-muzikant Quincy Jones in de gelijknamige NETFLIX docu. Dat en nog een ode aan de IPMAN films zorgen weer voor 2u pretentieloze betweterij. 

 • WTTAA #153 - SARA LEEMANS (DANSAERTVLAMINGEN)

  Feb 14 2021

  Comedy en Humor vertaalt zich al geruime tijd in vele vormen en onze gast van vandaag is zonder twijfel één van de online revelaties van het afgelopen jaar. De charmante Sara Leemans confronteert onder haar alter ego "Dansaertvlamingen" een hele generatie hippe en gegoede burgers met hoe ze in het leven staan. Haar geheim: iedereen herkent zichzelf wel eens in een van haar vele posts. De kunst van het fileren en het relativeren dus...en dat kan af en toe geen kwaad.

 • WTTAA #152 - RAF WALSCHAERTS

  Feb 07 2021

  Raf Walschaerts is al meer dan 30 jaar de helft van KOMMIL FOO samen met zijn broer Mich Walschaerts en dus ook al meer dan 30 jaar één van de meest unieke artiesten in ons land. De man is niet alleen razend getalenteerd , maar ook nog eens super interessant. We praten o.a. over witloof met hesp en kaassaus, het begin van Kommil Foo, over broederliefde én uiteraard over de passie voor het podium. Een fijne tijd dus voor de #WTTAA en dus wellicht ook voor jou.

 • CFTU #19 - JEROEN PEDE ( ALKERDEEL )

  Feb 03 2021

  De Belgische Sludge Black Metallers van Alkerdeel brengen op 5 februari hun nieuwe plaat SLONK uit en Zanger Jeroen Pede kwam niet alleen langs om die nieuwe plaat voor te stellen, maar ook om 2u lang te praten over een van de coolste dingen in het leven: MUZIEK.

 • WTTAA #151 - OTTO-JAN HAM

  Jan 31 2021

  Otto-Jan Ham is al jaren presentator, Radio DJ, TV-maker en zeer geliefd bij ons door programma's als De Ideale Wereld en Over de Oceaan dat nu te zien op is #play4 . Sinds kort kan daar ook filmmaker aan toegevoegd worden, want samen met camera-man Sjoerd Tanghe maakte hij recent de fenomenale muziekdocumentaire "Hi, my Name is Jonny Polonsky" over muzikant Jonny Polonsky die op de jonge Otto-Jan Ham zo'n indruk maakte dat hij er jaren later deze film over draaide. Wie de docu reeds zag weet da...more

 • WTTAA #150 - PAT KRIMSON

  Jan 25 2021

  Deze week zit Patrick Claesen oftewel de enige echte Pat Krimson in de #WTTAA . Hij is meer dan wereldberoemd in ons land en ook ver erbuiten als DJ, Producer, ATMOZ eigenaar én als de man achter succesverhalen zoals Leopold III en 2Fabiola . Deze Dance Legende brengt een hoop geniale verhalen mee, maar we krijgen vooral een mooi overzicht van de geweldige carrière van deze fantastische verteller.

 • WTTAA #149 - DE VLAAMSE CANON MET STIJN VAN DER STOCKT

  Jan 17 2021

  Een simpele passage in de regeringsverklaring van Jan Jambon I over het samenstellen van een "Vlaamse Canon" was genoeg om Stijn Van der Stockt en Geert Stadeus zover te krijgen om zichzelf alvast maar aan "De Vlaamse Canon" te zetten. Een verzameling personen, gebeurtenissen, fenomenen, voedsel, verhalen, geschiedenis, noem maar op die allemaal samen, moeten omvatten wat ons als Vlamingen typeert. Wie beide heren kent van hun respectievelijke achtergronden die veelal in de humor te situeren zij...more

 • WTTAA #148 - KURT VAN EEGHEM

  Jan 09 2021

  TV Icoon Kurt Van Eeghem kwam deze week langs. Veel verhalen dus uit de beginjaren van zijn carrière, ongelooflijke anekdotes over zijn Rock 'n Roll verleden (met Jean-Marie Aerts van TC Matic als goede vriend), maar vooral heel veel passie voor het vak én het leven. Aanrader

 • WTTAA #147 - MICHAEL VAN PEEL

  Jan 03 2021

  Goeie vriend Michael Van Peel doet al een tijdje geen eindejaarsconferences meer, maar dat belette hem niet om zich vorige week volledig te storten op het Kerst Essay van De Standaard dat hem dit jaar vroeg om die prestigieuze taak op zich te nemen. Het werd een geweldige reeks met als thema de verschillende generaties in onze maatschappij. Hoe hard verschillen we allemaal van mekaar of valt het allemaal nog wel mee. Een boeiende gast zorgt vaak voor een boeiende episode en dat is nu niet anders...more

 • WTTAA #146 - BYE BYE 2020 EN WELKOM MALM

  Dec 27 2020

  Na de marathon episode van vorige week komen Alex en Andries op adem en blikken ze kort terug op 2020 waarbij Andries nog even de The King of Kong Documentaire aanprijst en Alex de Amerikaanse comedian Andrew Schulz boven haalt. Dat en nog veel meer in dik 2u MALM liefde in deze laatste #WTTAA van 2020. Alvast een iets beter 2021 voor jullie allemaal!

 • WTTAA #145 - KERSTSPECIAL MET XANDER DE RYCKE

  Dec 19 2020

  Bekend & Bescheiden, maar ook Uitgerust & Immuun. Met deze 2 uitstekende releases (Boek en show) maakte comedian én kind aan huis Xander De Rycke het beste van deze corona crisis. Genoeg redenen dus en zelfs nog veel meer om wederom een lichtjes uit de hand gelopen episode op te nemen waarin we eten & drinken, lachen & roepen én geven & krijgen. Merry Christmas everyone!

 • WTTAA #144 - SAÏD BATARAY

  Dec 13 2020

  Saïd Bataray is in het dagelijks leven een IT-specialist, maar is daarenboven al gans zijn leven gefascineerd door maatschappelijke thema's zoals integratie en de rol van de politiek. Die liefde en soms ook ergernis deelt hij elke dag aan zijn duizenden volgers op twitter wat hem online al een hoop pittige bijnamen opleverde, afhankelijk van aan wie je het vraagt, maar amusant én interessant was hij sowieso in deze 144ste WTTAA. Enjoy! Volg Saïd via ➡️ https://twitter.com/SaidBataray

 • CFTU #18 - JAAROVERZICHT vs MARTIN FURIA ( BARK )

  Dec 13 2020

  2020 zit er bijna op dus tijd voor de jaarlijstjes. Wat waren de favoriete metal platen van Alex en Andries en waarom. Verder geven we nog een mooie prijs weg en roept Andries om te stemmen op de #Staalhard 100 op Kerstdag. In het tweede deel van deze #callingfromtheunderground komt Martin Furia, gitarist van Bark, maar ook geluidsman van bands als Destruction ons alles vertellen over "Written in Stone", de nieuwe plaat van Bark en uiteraard deelt hij een hoop goeie verhalen uit zijn tourcarrier...more

 • WTTAA #143 - WIM HELSEN

  Dec 06 2020

  Vandaag comedy royalty te gast, want Wim Helsen is zonder twijfel 1 van de meest unieke comedian/cabaretiers die ons land ooit gekend heeft. Hij is niet al te gul met interviews, maar daar is in deze episode weinig van te merken. Fijne verhalen uit het verleden, een mooie inkijk in dat unieke brein én een geweldig toepasselijk einde is wat deze 143ste episode een absolute aanrader maakt.

 • WTTAA #142 - JAMILLA BAIDOU

  Nov 30 2020

  Ook ons land kent Youtube sterren die moeiteloos elke dag honderduizenden fans bereiken via hun kanaal. Onze gast van vandaag is zo iemand; vlogster en youtube sensatie Jamilla Baidou entertaint haar 180.000 youtube abonnees bijna dagelijks met eigen content. In deze episode vertelt ze alles over haar jeugd, haar carrière én het leven in haar gekende en goudeerlijke stijl.

 • WTTAA #141 - OMAR SOUIDI

  Nov 22 2020

  Omar Souidi is de laatste jaren niet alleen een bekende strafpleiter geworden, maar hij debuteerde recent ook als auteur met zijn eerste boek "Pijn doet Groeien" . Bovendien is hij tegenwoordig ook te zien in de Vier reeks "Justice for All" samen met zijn broer en mede-vennoot Mounir Souidi waarin hij samen met een aantal andere confraters een inkijk geeft in het kleurrijke leven van strafpleiters. Vandaag maken we ook kennis met veel andere facetten van Omar Souidi. Zijn liefde voor de grote fi...more

 • #CFTU #17 - AC/DC vs SPANKRAGHT

  Nov 21 2020

  Australische Rocklegende AC/DC heeft op de valreep van 2020 nog een nieuwe plaat uitgebracht "POWER UP" en dat is reden genoeg voor ons om Rockjournalist Wim Wilri erbij te halen om te praten over AC/DC en die nieuwe release. In het tweede deel amuseren Alex en Andries zich te pletter met het Industrial Metal Duo SPANKRAGHT dat zichzelf en zijn nieuwe release "THOU SHALT DROWN IN THE BLOOD OF THY CHILDREN" komt voorstellen. Een aflevering vol enthousiasme en van een EPICITAAT die zelden gezien i...more

 • WTTAA #140 - IWEIN SEGERS

  Nov 15 2020

  Vandaag een fijn weerzien met comedian, acteur, muzikant,radio presentator en Andy Kaufman adept Iwein Segers. We praten over zijn kortfilm " Operatie Kazuifel", over tenenkrullende momenten , de highs & lows in het leven én proberen vooral een antwoord te vinden op de vraag of het al dan niet grappiger had kunnen zijn.

 • WTTAA #139 - JAN VERHEYEN

  Nov 08 2020

  Vandaag film royalty op bezoek met Regisseur en all round Filmkenner Jan Verheyen . De man heeft net een geweldig boek uit dat "Alle Remmen Los!" heet en een mooi overzicht brengt van alle "vreemde" films die de jaren 70 hebben opgeleverd. Verder uiteraard ook in ware #WTTAA traditie een mooie terugblik door Jan zelf op zijn meer dan interessante carriere. Aanrader!

 • WTTAA #138 THE MANDALORIAN MET JELLE BOUCHER

  Nov 01 2020

  Het is weer tijd voor onze jaarlijks excuus om nog eens onze liefde voor STAR WARS te uiten en dat doen we dit jaar met videomaker en connaisseur Jelle Boucher n.a.v. het nieuwe seizoen van het lichtjes geweldige THE MANDALORIAN. Nu te zien op DISNEY

 • WTTAA #137 - MATHIEU TERRYN

  Oct 25 2020

  Mathieu Terryn is niet alleen zanger en frontman van het waanzinnig populaire Bazart maar sinds kort ook auteur van het geweldig gezellige én pretentieloze "Croque Star" kookboek of zoals hij het zelf liever noemt: een Pamflet over Vettige Fret. Laten deze 2 passies nu net hetgeen zijn waar het bijna 3u lang over gegaan is in deze 137ste WTTAA. 50% Muziek, 50% Croque Star, 100% Bourgondiër ! Smakelijk. Volg Mathieu via https://www.instagram.com/mathieuterryn en koop "Croque Star" via https://bor...more

 • WTTAA #136 - PIETER VERELST

  Oct 18 2020

  Onze gast van vandaag geldt als het grootste cabaret talent van ons land. Winnaar van het prestigieuze Camaretten Festial, lovende recensies én een succesvolle "Amai" zaalshow zijn meer dan reden genoeg voor een boeiende 2u met cabaretier/Acteur Pieter Verelst. Enjoy!

 • WTTAA #135 - ROBIN BROOS ( THE ORIGINAL SOUNDTRACK BOEK ) & TOM 'PELE" PEETERS

  Oct 11 2020

  Robin Broos is journalist/auteur en vooral sinds zijn jeugd in de ban van filmmuziek. In zijn nieuw boek "The Original Soundtrack" combineert hij beide passies en brengt hij een mooi overzicht van de beste componisten met heel veel anekdotes en triva, maar vooral ook met veel liefde voor film. Vandaag is ook zijn goeie vriend en Ennio Morricone kenner Tom 'Pele' Peeters van de partij wat sowieso garant staat voor dik 2,5u goeie sfeer. Bestel "The Original Soundtrack' via https://working-class-he...more

 • WTTAA #134 - JADE MINTJENS

  Oct 04 2020

  Jong geweld vandaag met actrice en comedian Jade Mintjens die vanaf vandaag de hoofdrol speelt in INSTAFAMOUS; Een nieuwe reeks op VTM GO waar verder nog 2 andere hele straffe acteurs in zitten, maar daarover meer in deze 134ste #WTTAA

 • WTTAA #133 - JOOST VAN HYFTE

  Sep 27 2020

  Een paar trappisten en wat goeie sfeer; meer was er niet nodig voor onze gast van vandaag en comedian Joost Van Hyfte om ons mee te pakken in de wereld van de parenclubs. Veel hilarische anekdotes dus door één van de meest aimabele mensen uit de Vlaamse comedy scene en uiteraard ook veel aandacht voor zijn nieuwe show "UITGEKOOKT" die op 8 en 9 oktober in première gaat. Ga dat zien!

 • WTTAA #132 - FILIP JOOS

  Sep 20 2020

  Vandaag voetbalcommentator royalty in de podcast met de enige echte Filip Joos.  We praten in deze episode uiteraard over voetbal, maar zoals steeds ook over zoveel meer. Een fijne tijd dus met een onvoorstelbaar fijne en slimme vent. Aanrader!!

 • CFTU #16 - STAALHARD vs CARNATION

  Sep 14 2020

  Vandaag hebben we de heren van Carnation op bezoek. De laatste jaren ging het erg hard voor deze Death Metalband uit Heist-op-den-Berg want ze tourden half de wereld rond en op 18 september komt hun nieuwe plaat "Where Death Lies" uit op Seasons of Mist en daarover komen ze in deze episode alles vertellen. Maar de show beginnen we vandaag met Alex die Andries uithoort over zijn nieuwe Metal radioshow op de rockzender Willy die #STAALHARD heet en sinds enkele weken elke donderdag te beluisteren v...more

 • WTTAA #131 - GUNTER LAMOOT

  Sep 13 2020

  Vandaag weer één van de originele Vlaamse comedy iconen dus weinig introductie nodig voor de enige echte Gunter Lamoot. Van het prille begin met Studio Kafka tot de grote successen met Superstaar en zijn alter ego Veronique. De man heeft zijn peperkoeken hart én een hoop goeie verhalen bij. Topkerel!

 • WTTAA EPISODE #130 - DALILLA HERMANS

  Sep 06 2020

  Dalilla Hermans is niet alleen schrijfster en columniste voor o.a. De Standaard maar ook een opiniemaakster die niet altijd de makkelijkste weg kiest. Vandaag toont ze zich vooral als een geweldig interessante en grappige gesprekspartner met het hart op de tong en een scherp inzicht in de zaken die haar nauw aan het hart liggen. Veel gelachen dus, maar ook veel nagedacht en dat was exact zoals dit gesprek moest zijn.

 • WTTAA EPISODE #129 - KATRIN SWARTENBROUX

  Aug 30 2020

  De über-getalenteerde én charmante Katrin Swartenbroux schrijft voor de krant De Morgen over cultuur en lifestyle maar evengoed over relevante maatschappelijke thema’s . Ook online is ze als @fakeplasticruby razend populair met haar analyses over onze maatschappij en bovendien schreef ze recent ook nog het boek Lunatic (samen met Wided Bouchrika bij Lannoo) over de heilzame kracht van de maan op  onze levens en haar impact op de populaire cultuur. En vandaag gooien we dat allemaal samen in een w...more

 • WTTAA EPISODE #128 - DEMPSEY HENDRICKX

  Aug 23 2020

  Vandaag een wilde late night opname met acteur Dempsey Hendrickx. Ketnetreeksen zoals De Helden en ook hoofdrollen in de Buurtpolitie en het opkomende Instafamous maakten van hem een ster bij het jonge publiek. Verder heeft hij een grote liefde voor impro en comedy met zijn gezelschap De Kevins, al is hij in deze episode ook erg openhartig over depressies, het vaderschap en over het al dan niet huppelen door het leven.

 • WTTAA EPISODE #127 - PETER MULDERS ( BRUTUS )

  Aug 15 2020

  Lars Ulrich en Dave Grohl; het zijn slechts enkele van de bekendste fans van de Belgische band Brutus. Sinds hun eerste show in 2014 is het traject van dit trio op zijn minst indrukwekkend te noemen. Ze tourden inmiddels gans de wereld rond en speelden op zowat elke festival van betekenis. Vandaag bij ons bassist Peter Mulders die ons niet alleen een mooie inkijk geeft in het leven van Brutus maar ook openhartig is over de tol van het touren en wat het is om plus papa te zijn.

 • WTTAA EPISODE #126 - AMELIE ALBRECHT

  Aug 06 2020

  Vandaag de charmante Amelie Albrecht op zolder die ondanks een #zwaarleven al een hoop verwezenlijkingen op haar palmares heeft staan. Zo won ze als eerste vrouw ooit HUMO's Comedy Cup en ook bij De Slimste Mens was ze een graag geziene kandidaat. Haar comedy wordt wel eens omschreven als pure stand-up van het energiezuinige soort, maar in deze 2u 40 min krijgen we ook veel levenswijsheid, zelfrelativering én liefde te horen voor Duvel; haar hond en haar bier. Wij hebben ons in ieder geval rot g...more

 • WTTAA EPISODE #125 - VINCENT VOETEN

  Aug 02 2020

  Een van onze favoriete nieuwe comedians is Kempenaar Vincent Voeten. De man is met zijn gitzwarte en droge humor de laatste jaren heel wat zieltjes aan het winnen en dat is niet zonder reden. Onze gast van vandaag is in het dagelijks leven bovendien ook nog eens full-time politieagent wat in deze episode niet alleen een aantal hilarische anekdotes oplevert, maar ook een heldere en eerlijke blik op wat de uitdagingen zijn om vandaag de dag politie agent te zijn. Ook in deze episode denken weer lu...more

 • WTTAA EPISODE #124 - MOHAMED OUAAMARI

  Jul 21 2020

  Met zijn debuut groetjes uit Vlaanderen zette Mohamed Ouaamari zichzelf niet alleen op de kaart als een talentvolle schrijver, maar ook als een verstandige opiniemaker. Hard en fair, maar ook openminded en vooral met heel veel zelfrelativering. Het zijn niet alleen de ideale ingrediënten voor een goeie lasagne maar ook voor een erg fijne gast in deze 124ste WTTAA.

 • WTTAA EPISODE #123 - FREDERIK DE BACKER

  Jul 18 2020

  Sommige medeschrijvers noemen journalist en columnist Frederik De Backer de beste schrijver van zijn generatie zonder dat hij het zelf beseft. Op basis van zijn verhalenbundel "NAARLAND" die onlangs bij Borgerhoff & Lamberigts uitkwam zijn wij niet geneigd om dat te ontkrachten en op basis van zijn passage deze week nog minder. In deze episode hebben we het met Frederik verder ook over zijn muziekpodcast Anti-Radio en Mij Gedacht waarbij de laatste zelfs helemaal in het teken staat van FC De Kam...more

 • WTTAA EPISODE #122 - KAREL SABBE

  Jul 12 2020

  Onze landgenoot Karel Sabbe mag zonder twijfel Ultra Runner Royalty genoemd worden. Met 2 wereldrecords op enkele van de zwaarste races ter wereld op zijn naam is Karel een grote naam binnen de sport. Zo verpulverde hij enkele jaren geleden de snelste tijd op de Appalachian Trail en was hij ook de last man standing in de laatste editie van één van de zwaarste races ter wereld: The Barkley Marathons. Vandaag daarom ook 2u lang het verhaal van de fitste tandarts ter wereld. Inspirerend en helder m...more

 • WTTAA EPISODE #121 - KIM DUCHATEAU

  Jul 05 2020

  Vandaag cartoonist en creatieve duizendpoot Kim Duchateau in de studio. We praten 2u lang over Kim's indrukwekkende oeuvre, humor in deze woelige tijden en zoals steeds over de dingen des levens. De geestelijke vader van "Aldegonne" en #EstherVerkest is niet alleen een onvoorstelbaar fijne mens, maar daarenboven ook een unieke persoonlijkheid. Aanrader!

 • WTTAA EPISODE #120 - PROF. JOHAN ALBRECHT ( CORONASHOCK)

  Jun 25 2020

  Zal de Corona Crisis een blijvende verandering veroorzaken in hoe we allemaal in het leven staan? Of zullen we snel terug in oude gewoontes hervallen? Johan Albrecht, Prof. en Dr. in de Economie aan de Universiteit van Gent schreef er tijdens de lockdown een uitstekend boek over getiteld Corona Shock. 2 u lang praten we met hem over de opportuniteit die deze crisis biedt om onze kwetsbare economie en samenleving te versterken.  Coronashock is uit bij Borgerhoff & Lamberigts

 • WTTAA EPISODE #119 - JOOST VANDECASTEELE

  Jun 21 2020

  Vandaag kruipen we met veel plezier in het hoofd van comedian en auteur Joost Vandecasteele. We praten niet alleen over een nieuw videogame getiteld, It’s almost gone dat op 25 juni in de winkels ligt en waarvoor Joost het verhaal schreef, maar ook over Brussel, de politiek en uiteraard de dingen des levens. Zij die op zoek zijn naar structuur zullen vandaag weer bedrogen uitkomen, maar dat je gaat lachen én nadenken door de eloquentie van deze heerser is sowieso gegarandeerd.

 • CFTU EPISODE #15 - METAL MUSIC STUDIES met DIDIER GOOSSENS vs ASTODAN

  Jun 19 2020

  Metal Music Studies bestaat ondertussen een jaar of 30: de eerste boeken zijn gepubliceerd in de vroege jaren 90 en wat begon als een heel sociologisch veld, betrekt nu diverse disciplines die metal vanuit verschillende invalshoeken bestuderen. Vandaag is onze gast PHD Kandidaat Didier Goossens die metal met een duidelijke methodologie, kritisch wil benaderen om in kaart te brengen hoe metal wereldwijd ontstaat en functioneert in lokale en internationale scenes. In het tweede deel is het gezelli...more

 • WTTAA EPISODE #118 - REUNITED

  Jun 14 2020

  Reunited oftewel een fijn weerzien in de studio. We praten over avonturen uit het verleden, maar ook over ziekte & tegenslag en de woelige wereld vandaag. Niet zonder humor, maar ook niet zonder zelfrelativering. We denken luidop na, corrigeren mekaar en zijn blij dat we terug zijn.

 • WTTAA EPISODE #117 - PROF. ELKE VAN HOOF OVER MENTAL HEALTH vs THEY LIVE & THE FINAL MEMBER

  Jun 05 2020

  Hoe zit het met onze mentale gezondheid in deze coronatijden en wat kunnen we eraan doen? Vandaag een boeiende en -aan jullie massaal ingezonden luisteraarsvragen te zien- ook een broodnodige welcometotheaa met Professor en Dokter in de klinische psychologie Elke Van Hoof. Als expert adviseert ze o.a de GEES groep van de overheid om de exit uit de lockdown op vlak van onze weerbaarheid en "mental health" goed te begeleiden en vandaag antwoordt ze ook helder en duidelijk op al jullie vragen. In h...more

 • WTTAA EPISODE #116 - KOEN GEUKENS (URANIA) vs TIMS VERMEER vs REMO WILLIAMS

  May 30 2020

  De afgelopen dagen waren historisch voor de commerciële ruimtevaart; het bedrijf Space X en eigendom van de excentrieke Elon Musk lanceerde afgelopen zaterdag zijn eerste bemande raket naar het ISS ruimtestation. Wordt dit het begin van ruimte toerisme of zal het zo’n vaart nog niet lopen? Urania sterrenwacht medewerker en Space X expert Koen Geukens vertelt er ons vandaag alles over. In het tweede deel is het weer documentaire en cultfilm tijd. Alex haalt 80’s cultclassic Remo Williams boven en...more

 • WTTAA EPISODE #115 - LUKAS LELIE VS THE LAST DANCE

  May 24 2020

  Vandaag een extra lange episode met in het eerste deel standup comedian en vast gezicht bij De Ideale Wereld Lukas Lelie die triomfantelijk terugkeert naar deze podcast als de enige echte Professor in de Koekologie. De Koeken Paus van Vlaanderen antwoordt niet alleen op een hoop luisteraarsvragen maar analyseert vandaag weer een nieuwe hoop koeken in deze Coronatijden zoals alleen hij dat kan. In het tweede deel haalt Alex de cyberpunk cultfilm “Hardware” boven en gaat Andries dieper in op de fa...more

 • WTTAA EPISODE #114 - HAN SOLO vs GROSSE POINTE BLANK vs ZERO DAYS

  May 16 2020

  Han Coucke oftewel Han solo de quarantaine overleefde vanuit zijn eigen mobilhome. Covid19 coctails, bokkenkloten en de “ik ben meer dan een preute alleen”- schort zijn vanaf nu voor altijd op ons netvlies gebrand. Vandaag praten we met hem vanuit de inmiddels beroemdste mobilhome van Vlaanderen over zijn succes, zijn acteerwerk in o.a. Bevergem, maar ook over het prille begin met Gino Sancti en over zijn nieuwe show “Retro” die dit najaar in première gaat. In het tweede deel herbekijkt Alex de ...more

 • WTTAA EPISODE #113 - NIGEL WILLIAMS vs RETURN TO HOMS &VEROTIKA

  May 09 2020

  Comedian Nigel Williams is inmiddels 66 en doet het qua optreden tegenwoordig iets rustiger aan, maar dat wil niet zeggen dat hij niet meer kwaad wordt van racisme en onrecht. Veel passie en vuur dus en vooral veel goeie verhalen van één van de peetvaders van de Vlaamse stand-up comedy scene. In het tweede deel bespreekt Andries Return to Homs. De bekroonde oorlogsdocumentaire van Talal Derki over het begin van de Syrische burgeroorlog. Alex van zijn kant took one for the team en onderwierp zich...more

 • WTTAA EPISODE #112 - HENK RIJCKAERT vs PATRICK CORNELIS

  May 03 2020

  Dubbele boeking in de episode van vandaag, want eerst bellen we met ex-gast en comedian Henk Rijckaert die sinds enkele weken zijn laatste show “Maker” gratis en voor niks op YouTube heeft gezet. Net zoals vorige keer is het een gezellig en chaotisch weerzien met de handigste man van Vlaanderen.In het tweede deel skypen we met striptekenaar Patrick Cornelis die dan weer in volle corona tijden het laatste deel uit zijn “Virus” reeks lanceert. Veel ironie dus maar ook veel liefde voor comics door ...more

 • WTTAA EPISODE #111 - PASCAL BRAECKMAN & JAN VAN EYKEN vs THE BARKLEY MARATHONS

  Apr 25 2020

  In de reality-reeks Twee tinten grijs die vanaf dinsdag 28 april op EEN start, onderzoeken Pascal Braeckman, de bekendste klankman van Europa, en Jan Van Eyken, gitarist bij de Kreuners, acht weken lang hoe hun leven eruit kan zien na hun pensioen. Beide heren halen hun beste Brussels boven en trakteren ons op een paar geweldige anekdotes van tijdens de opnames maar halen ook een paar goeie verhalen boven uit hun lange carrières. In het tweede deel vertelt Alex met veel passie over de jaren 90 m...more

 • WTTAA EPISODE #110 - MATTHIAS DOBBELAERE-WELVAERT vs MARADONA CORLEONE

  Apr 18 2020

  Staat onze privacy onder druk omwille van de Corona maatregelen en wat is de prijs die we we allemaal willen betalen om terug “normaal” te kunnen leven? Sterker zelfs, moeten we daar in de eerste plaats al onze privacy voor opgeven?  Ook deze week bellen we weer een bekend gezicht op en ditmaal is dat privacy specialist en allround fijne vent Matthias Dobbelaere-Welvaert die op al deze vragen een antwoord komt geven. In het tweede deel bijt Andries ditmaal de spits af met de 3-delige documentair...more

 • CFTU EPISODE #14 - TYPE O NEGATIVE vs HAMELIN

  Apr 13 2020

  Op 14 april 2010, vandaag exact 10 jaar geleden overleed zanger en boegbeeld Peter Steele van de legendarische band Type O Negative. Alex en Andries zijn beiden grote fans en kijken terug op het leven en muzikale nalatenschap van de boomlange frontman. In het tweede deel komen zanger Casper en gitarist Jason van de Mechelse Post Black Metal Band Hamelin hun eind vorig jaar verschenen debuut EP voorstellen. Een plaat die volledig terecht op uitstekende reviews kon rekenen.

 • WTTAA EPISODE #109 - GEERT NOELS

  Apr 11 2020

  Deze week bellen we uitgebreid met econoom Geert Noels. We hebben het over de economische impact van het Coronavirus op onze persoonlijke levens, maar ook over de geopolitieke gevolgen en uiteraard ook over opiniemaker zijn in tijden als deze. In het tweede deel brengt Andries een ode aan éen van de strafste politieke documentaires uit de Vlaamse TV geschiedenis ‘Wissel van de Macht’ en horen we Alex gepassioneerd praten over de 80’s cultfilm Runaway. 

 • WTTAA EPISODE #108 - DE LOCKDOWN II VS LECTRR

  Apr 03 2020

  Gemotiveerd door de vele goeie reacties op de Cocaine Cowboys documentaire tip, ging Andries deze week nog een streepje donkerder en bespreekt hij de “Heart of a Killer” reportage die de BBC meer dan 10 jaar geleden draaide in de beruchte Pollsmoor gevangenis in Kaapstad, Zuid Afrika. Alex bekeek dan weer een film uit zijn jeugd en herontdekte met veel plezier de horror klassieker Candyman. Net zoals vorige week wordt er in Corona tijden ook gebeld met ex-gasten en dat is deze week cartoonist St...more

 • WTTAA EPISODE #107 - DE LOCKDOWN I vs JELLE VEYT

  Mar 28 2020

  Zoals de rest van de wereld zijn de boys sinds deze episode officieel in lockdown en gescheiden van mekaar en dat is natuurlijk niet zonder gevolgen; Zo zag Alex alle Mission Impossible films achter mekaar en werd Andries omver geblazen door de Cocaine Cowboys documentaire over de drugwereld in Miami eind jaren 70. Wie ook in lockdown zit, maar helaas in minder luxueuze omstandigheden is avonturier en bergbeklimmer Jelle Veyt die zijn fietstocht door Afrika naar de Kilimanjaro moest stopzetten e...more

 • WTTAA EPISODE #106 - ASTRID STOCKMAN

  Mar 20 2020

  Sinds haar passage bij De Slimste Mens kan niemand in Vlaanderen nog om Astrid Stockman heen. Als opera sopraan toert ze nog steeds half de wereld rond met haar stem en is ze zonder enige twijfel een van de meest bekende uithangborden van onze Vlaamse opera scene. Vandaag vond ze toch een gaatje in haar agenda en vertelt ze vol charme over haar grote passie Opera.

 • WTTAA EPISODE #105 - KURKDROOG ( Angel & Toon)

  Mar 14 2020

  Vandaag krijgen we bezoek van Angel Redondo en Toon Van Eekert ook wel bekend als het internet comedy fenomeen Kurkdroog. Letterlijk honderduizenden mensen genieten elke week van deze heren hun filmpjes en ook bij het grote publiek zijn ze inmiddels bekend met hun beruchte “Terug naar School” interviews waarin ze a.h.v. grappige schoolvragen het soms bedenkelijke niveau van onze leerlingen op ludieke wijze blootleggen. In deze episode vertellen ze over het prille begin, maar ook hoe ze te werk g...more

 • WTTAA EPISODE #104 - JEROEN & SYBREN CAMERLYNCK (FLEDDY MELCULY)

  Mar 07 2020

  De Belgische metalsensatie Fleddy Melculy is terug met hun nieuwe plaat Sabbath Fleddy Sabbath. Reden genoeg voor opperhoofd Jeroen Camerlynck om nog een keer langs te komen en ditmaal is broer en bassist Sybren er ook bij. Vandaag dus een hoop gezelligheid over hoe het is om samen te spelen met je broer, corona autoverzekeringen, kutrocksterren en achterklap van andere bands. Dat de heren er al een hoop fantastische jaren hebben opzetten is geen geheim en op basis van hun nieuwe plaat die op 13...more

 • WTTAA EPISODE #103 - THEO MAASSEN

  Feb 28 2020

  Hoog bezoek vandaag want niemand minder dan één van Nederlands grootste comedians Theo Maassen zit deze week in de #wttaa. Hij stond afgelopen weken op de Vlaamse podia met zijn nieuwe show: Situatie Gewijzigd. Een show waarin hij het lot van de witte blanke man verdedigt zoals alleen hij dat kan. In deze episode praat hij niet alleen over die nieuwe show maar ook over zijn comedy invloeden én haalt hij een paar van zijn beste anekdotes boven.

 • WTTAA EPISODE #102 - JOHANNES GENARD (SCHOOL IS COOL)

  Feb 22 2020

  Veel liefde voor muziek vandaag met zanger/gitarist Johannes Genard die met zijn band School is Cool op 6 maart een geweldige nieuwe plaat Things That Don’t Go Right uitbrengt . Dat Johannes een fantastische muzikant is, bewees hij niet alleen met School is Cool, maar ook door zijn veelbesproken passage in het programma Liefde voor Muziek waarin hij o.a. songs van Belle Perez en Paul Michiels een geheel eigen touch gaf. Vandaag hebben we het ook over zijn andere passies zoals film en Noorse Myth...more

 • WTTAA EPISODE #101 - ZOE BIZOE

  Feb 16 2020

  Men zegt wel eens dat toppers er snel staan en echte talenten weinig opleiding nodig hebben. Deze stelling gaat sowieso op voor onze gast van vandaag; Burlesque danseres en Cabaretière Zoe Bizoe stond 2 jaar geleden voor het eerst op een podium en won sindsdien elke competitie waaraan ze meedeed. Ze combineert haar eigen vorm van burlesque dans en comedy met een passie en een overgave waarmee ze de concurrentie ver achter haar laat. Ook in deze episode steekt ze haar liefde en drive voor het vak...more

 • WTTAA EPISODE #100 - XANDER DE RYCKE & KOEN STEIN & ...

  Feb 08 2020

  In deze extra lange en speciale 100ste aflevering worden Alex en Andries bijgestaan door speciale gast en comedian Xander De Rycke. Samen ontvangen ze paleontoloog en geoloog Koen Stein. Deze laatste is verbonden aan de VUB en het Natuurhistorisch Museum in Brussel en staat bekend als een wereldautoriteit op vlak van het Dinosaurus onderzoek. De man is een begenadigd verteller en brengt ons gedurende enkele uren een waanzinnige inleiding over deze fantastische prehistorische dieren. In het tweed...more

 • WTTAA EPISODE #99B - ISAAC DELAHAYE (EPICA)

  Feb 05 2020

  Onze gast van vandaag is één van België 's meeste beroemde Metal muzikanten. Als lid van de zeer succesvolle Nederlandse band Epica tourt sologitarist Isaac Delahaye de ganse wereld rond. Zijn naam mag in België misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, toch zijn uitverkochte zalen en goedverkopende albums dagelijkse kost voor deze sympathieke Westvlaming. Hoe dat allemaal zover is kunnen komen, hoor je vandaag in deze extra episode.

 • WTTAA EPISODE #99 - LAURA JANSSENS aka NIETNULAURA

  Feb 03 2020

  Cartooniste Laura Janssens is razend populair met haar cartoonreeks Niet Nu Laura. Met het alledaagse leven als inspiratie, slaagt ze er keer op keer in de harten van haar duizenden volgers te veroveren met super herkenbare situaties en gevoelens. Recent nog hoog scorend in HUMO’s Popoll, komt ze vandaag niet alleen haar laatste boek “Niet Nog eens Laura’ voorstellen maar krijgen we ook een paar anekdotes en mijlpalen uit haar leven te horen die toch een beetje duidelijk maken waarom ze zo goed ...more

 • WTTAA EPISODE #98 - WILLIAM BOEVA WORDT 30

  Jan 25 2020

  Goeie vriend aan huis en comedian William Boeva gaat deze week in première met zijn nieuwe voorstelling "B30VA" . De man is inmiddels 30 geworden en dat heeft tot een hoop zelfreflectie geleid die de kern vormde voor deze show. De kleine man met het grote hart voor alles wat culinair is, heeft het vandaag verder over het gebrek aan faciliteiten voor de mindervalide medemens in onze maatschappij en haalt een mooie anekdote boven over die keer dat hij verkleed als Batman op pad ging met sterrenche...more

 • WTTAA EPISODE #97 - JOËL DE CEULAER

  Jan 19 2020

  Bevindt onze democratie zich in een diepe crisis en hebben de doemdenkers van deze tijd gelijk? Niet als we het aan De Morgen journalist en Senior Writer Joël De Ceulaer vragen. Onze gast van vandaag schreef immers recent een interessant boek genaamd “Hoera, de democratie is niet perfect” waarin hij aan de hand van haar fundamentele gebreken wil aantonen waarom dit onvolmaakte systeem het allerbeste blijft. Zoals Joël De Ceulaer zelf zegt: Ook al zijn vandaag vele mensen boos, boosheid is en bli...more

 • WTTAA EPISODE #96 - STIJN VAN DE VOORDE

  Jan 10 2020

  Studio Brussel presentator & reportagemaker Stijn Van de Voorde toert binnenkort Vlaanderen rond met zijn nieuwe zaalshow ‘For Those about to Rock, I salute you’ waarin hij 20 jaar interviews en reportages bundelt en vooral op de vraag antwoordt “Waarom de muziekwereld de interessantste wereld is om in rond te dwalen”. Mocht u zelf twijfelen aan het antwoord, luister dan gewoon naar zijn 2,5u durend interview in de #wttaa van deze week en geniet van een hoop geweldige anekdotes en avonturen over...more

 • WTTAA EPISODE #95 - KHALID BENHADDOU & ERHAN DEMIRCI

  Jan 02 2020

  Khalid Benhaddou is één van de bekendste Imams in dit land en is buiten schrijver ook coördinator van het netwerk Islam Experten dat in scholen radicalisering van moslimjongeren wil tegen gaan. Zelf wil hij een moderne Islam duiden vanuit een Europese context via dialoog en interactie en daarom toert hij ook Vlaanderen rond samen met comedian Erhan Demirci. Vandaag zitten beide heren bij ons in deze eerste episode van het nieuwe jaar. Zijn de Islam en de Westerse verlichtingswaarden een onmogeli...more

 • WTTAA EPISODE #94 - DIT WAS 2019

  Dec 27 2019

  Het jaar 2019 zit erop en was al bij al een goed jaar voor muziek, films en niet te vergeten deze podcast. Alex en Andries kijken terug op hun favorieten van dit jaar en praten verder ook over het beruchte Louis CK optreden in Brussel. Een nieuwjaarseditie is niet alleen terugblikken, maar ook dank je zeggen voor al het trouwe kijken en aangezien jullie nog iets tegoed hadden, eindigen we deze episode met een mystery guest die dit jaar in stijl komt afsluiten. Merci voor het kijken en tot volgen...more

 • WTTAA EPISODE #93 - KAREN MOUWS & JEROEN BAERT OVER DE DIGITALE MAATSCHAPPIJ

  Dec 20 2019

  We leven meer en meer in een digitale maatschappij zonder ons af te vragen of iedereen wel mee is.  Is digitale ongeletterdheid een probleem? Sluiten we sommige mensen niet uit?  of omgekeerd, zijn sommige jongeren niet te vertrouwd met het internet en kennen ze de gevaren niet genoeg? Hoe goed gaat het trouwens nog met het internet? Is het kapot en moeten we het terugwinnen? Hebben we nog vat op onze online privacy? En is het zogenaamde “Dark Web” wel zo slecht?Op die vragen proberen onderwijsp...more

 • WTTAA EPISODE #92B - THE RISE OF SKYWALKER vs GREMLINSSTRIKEBACK PODCAST

  Dec 18 2019

  Deze week kwam de nieuwe film The Rise of Skywalker uit. Het 9de en normaal laatste deel uit de beroemde Skywalker Star Wars saga die 42 jaar geleden voor het eerst op de mensheid werd losgelaten. Alex en Andries gingen samen met de vrienden van de Gremlins Strike Back Filmpodcast onder leiding van acteur Sven De Ridder, Bart De Duytsche en Maarten Melon naar de avant-premiere in de nieuwe IMAX in Antwerpen. En die eerste bevindingen werden onmiddellijk nadien in een nachtepisode opgenomen. Uite...more

 • WTTAA EPISODE #92 - CLARA CLEYMANS

  Dec 12 2019

  De charmante en openhartige Clara Cleymans zit deze week bij Alex en Andries om over haar rol In de nieuwe Vlaamse zombie film “Yummy” te praten die deze week in de bioscoop komt. Ze bracht haar 1 maand oude dochter Romy mee naar de studio waardoor het niet alleen over haar carrière ging, maar ook over kinderen op de wereld zetten, borstvoeding en het moederschap. Verder praat ze ook openlijk over haar minder leuke #metoo ervaring en krijgen we ook nog de nodige info over het acteren van seksscè...more

 • WTTAA EPISODE #91 - KAMAL KHARMACH

  Dec 07 2019

  Als kind had comedian Kamal Kharmach maar één grote droom: eindejaars conferencier worden. Nu, velen jaren later is het eindelijk zover. Deze week begint de 28-jarige Antwerpenaar immers aan zijn “Mag ik even” conference die later deze maand op CANVAS zal uitgezonden worden. In deze aflevering gaat hij dieper in op zijn carrière en zijn politiek engagement alsook zijn constante interne strijd om de mensen rondom hem niet teleur te stellen. Verder ook veel passie voor het vak en een hoop zelfrela...more

 • WTTAA EPISODE #90 - DE ROMEO'S

  Dec 01 2019

  In deze 90ste episode ontvangen Alex en Andries de Nederlandstalige feestband De Romeo’s. Een Vlaams fenomeen waarmee Davy Gilles, Chris Van Tongelen en Gunther Levi al meer dan 16 jaar elke week zowel kermissen, Tomorrowland als arena’s platspelen. Toen Alex 2 maanden geleden te gast was op de boot van ‘Gert Late Night' samen met zanger Davy Gilles werd er beslist om die ontluikende 'bromance' verder te zetten met een episode op deze podcast. De 3 heren nemen in deze episode geen blad voor de m...more

 • CFTU EPISODE #13 -TOXIC SHOCK

  Nov 29 2019

  De heren van de Antwerpse cross-over hardcore/thrash band Toxic Shock zaten onlangs bij Alex en Andries in de Studio. Zanger Wally en gitarist PC kwamen er hun split tape met het eveneens Belgische Reproach voorstellen al gaat deze 13de #callingfromtheunderground episode vooral over hun tourverhalen, de avonturen met Metallica Producer Flemming Rasmussen, hun liefde voor hardcorepunk uit de jaren '80 en het overwinnen van een erge ziekte. 

 • WTTAA EPISODE #89 - MARGO DEGRAEF

  Nov 24 2019

  Margo Degraef is 21, kersvers Belgisch Kampioene Tafeltennis en ze combineert haar topsport carrière met een studie Toegepaste Economische Wetenschappen. Vandaag vertelt ze vol passie over haar sport maar ook over de opofferingen die ze al van jonge leeftijd moest maken; Over stages in China tot beste vriendinnen die concurrenten worden. Kortom een eerlijk gesprek over ambitie, discipline en het bereiken van je dromen, maar ook over eerlijk zijn tegen jezelf én de kloof met de wereldtop. Tafelte...more

 • CFTU EPISODE #12 - HANS VERBEKE (LIAR/H8000 SCENE)

  Nov 20 2019

  Wie midden jaren 90 met harde muziek bezig was in België kon niet omheen het fenomeen van de H8000 Hardcore scene. Een unieke groep mensen én bands die de hardcore Straight Edge filosofie op soms radicale maar ook sublieme wijze combineerde met een aparte vorm van metalcore. Bands als Liar en Congress werden in een mum van tijd bekend ver buiten onze landsgrenzen en staan vandaag de dag nog steeds gekend als invloedrijk voor de huidige metalcore scene. Liar zanger en H8000 scene stamvader Hans V...more

 • WTTAA EPISODE #88 - SVEN HUYBRECHTS ( TORPEDO THE MOVIE )

  Nov 17 2019

  Binnenkomen langs de grote poort; Dat is wel het minste wat we kunnen zeggen over regisseur Sven Huybrechts die met zijn debuut film #Torpedo niet alleen de eerste Vlaamse duikbootfilm ooit maakte, maar ook beroep kon doen op de who's who van de Vlaamse cinema. Een film die niet alleen opvalt door zijn grootse aanpak, maar ook een ode is aan het soort avonturenfilms waar Alex en Andries mee opgegroeid zijn. Een episode vol filmliefde dus, maar ook over dromen vervullen en niet opgeven. Enjoy! De...more

 • CFTU EPISODE #11 - SPOIL ENGINE vs JOKER vs THE BEATLES

  Nov 14 2019

  Vandaag aandacht voor de nieuwe plaat "Renaissance Noire" van de vrienden in Spoil Engine die er gewapend met een paar Westvleteren bieren alles over komen vertellen, maar voor het zover was, keken we even naar de nieuwe namen voor Graspop 2020 en hebben we het ook over de recente Terminator en Joker films.  Tot slot spendeerden we wat nutteloze tijd aan de moeder van alle non-discussies over wie er nu beter is: The Beatles of Oasis. Kortom nog minder structuur dan anders, maar hey... daarvoor i...more

 • WTTAA EPISODE #87 - KATE RYAN

  Nov 10 2019

  Vandaag duiken we in de wereld van de Dance muziek met de enige echte Kate Ryan. Met meer dan 3,5 miljoen verkochte platen en 100 miljoen streams achter haar naam is Katrien Verbeeck al sinds het begin van deze eeuw geen onbekende meer in het binnen -en buitenland. De World Music Awards en haar deelname aan het Eurovisie Songfestival zijn slechts enkele van de vele verhalen en anekdotes die ze vandaag komt vertellen.  Bovendien laat ze zich In deze episode van een heel eerlijke en open kant zien...more

 • CFTU EPISODE #10 - BURN MY EYES vs RDS220

  Nov 07 2019

  Machine Head bracht 25 jaar geleden zijn debuutplaat en instant classic Burn My Eyes uit. Die plaat speelde ze vorige week integraal in Vorst Nationaal en dat concert was voor Alex en Andries de perfecte reden om nog eens de impact van die plaat uit de doeken te doen alsook verhalen op te halen van de tour die ze enkele jaren geleden deden met Machine Head. In het tweede deel van deze 10de #callingfromtheunderground episode komen Matthias en Mondy van RDS220 langs. Deze 2 veteranen uit de Punk/H...more

 • WTTAA EPISODE #86 - PHILIPPE GEUBELS

  Nov 03 2019

  Het zat er al een tijdje aan te komen, maar in deze 86ste episode is het eindelijk zover; De heavyweights van de Vlaamse comedy samen op de zolder. 3,5 u de enige echte Philippe Geubels over zijn carrière en het succes in België en Nederland, maar ook over zijn angsten en fobieën...en tot slot ook over auto's...Snelle auto's. Enjoy!

 • CFTU EPISODE #9 - KING HISS & 2019 SO FAR

  Oct 31 2019

  In deze 9de episode van de #callingfromtheunderground series komen de heren van King Hiss hun fantastische nieuwe plaat Earthquaker voorstellen die op 1 november in de winkels ligt. Verder praten Alex en Andries over enkele andere albums die ze dit jaar reeds de moeite vonden.

 • WTTAA EPISODE #85 - STEVEN VAN HERREWEGHE

  Oct 25 2019

  TV-maker en presentator Steven Van Herreweghe komt vandaag zijn eerste theatervoorstelling "De Droom van Philo"' voorstellen waarin hij op boeiende wijze het verhaal vertelt van Philo Farnsworth oftewel de uitvinder van de Televisie. In deze episode krijg je een hoop TV geschiedenis te horen met bovendien leuke anekdotes uit Steven's rijkgevulde carrière.

 • WTTAA EPISODE #84 - MARCEL VANTHILT PLAYLIST2019

  Oct 20 2019

  Onze gast van vandaag is een TV -en muzieklegende, maar belangrijker nog, hij is de allereerste WTTAA gast nu meer dan anderhalf jaar geleden. Jawel, de enige echte Marcel Vanthilt keert deze week terug om zijn nieuwe theatervoorstelling PLAYLIST2019 voor te stellen. In deze eindejaarsconference blikt hij terug op de muzikale hoogte -en laagtepunten van 2019 doorspekt met humor, anekdotes uit zijn rijkelijke MTV periode en uiteraard ook stukjes muziek. Kortom, Marcel zoals we hem kennen en dat i...more

 • WTTAA EPISODE #83 - PARADISE CITY MET MARIO GOOSSENS & KAREL VAN MILEGHEM

  Oct 13 2019

  Kan de helende kracht van muziek zwaar geteisterde steden helpen? Op die vraag probeert de wondermooie 6-delige documentaire "Paradise City" een antwoord te geven. Presentator en Triggerfinger drummer Mario Goossens en maker/bedenker Karel Van Mileghem bezochten Port-Au-Prince, Belfast, New Orleans, Kigali, Hiroshima en Detroit en draaiden er ronduit ontroerende en pakkende reportages. Meer dan reden genoeg dus om ze deze week bij ons te hebben. De reeks zelf kan je elke vrijdag op Canvas bekijk...more

 • WTTAA EPISODE #82 - SOFIE LEMAIRE

  Oct 06 2019

  Vandaag 115 minuten Topmadammerij in de #wttaa van deze week. Radio en TV presentatrice Sofie Lemaire is immers te gast en vandaag hebben we het niet alleen over haar populaire radioshow "De Wereld van Sofie" maar ook over aankomend nieuw TV-programma "Meer Vrouw op Straat" en waarom dat programma haar zo nauw aan het hart ligt. Kortom, mooie verhalen, mooie meningen en dat alles met die alom bekende mooie stem. Enjoy.

 • WTTAA EPISODE #81 - ANNE-LAURE VAN NEER VS DE AA'S FAVORIETE CRIMI

  Oct 02 2019

  In deze extra episode van de #Welcometotheaa nodigen Alex en Andries schrijfster Anne-Laure Van Neer uit om haar uitstekende nieuwe thriller Louise voor te stellen. Anne-Laure werd al 2 keer genomineerd voor de Hercule Poirot prijs voor haar 2 vorige boeken 'Justine' en 'Maurice' en ook 'Louise' lost alle verwachtingen in. Alvorens het zover is, vertelt Andries over zijn favoriete misdaad schrijver Dennis Lehane en brengt Alex een langdurige ode aan misschien wel de voorloper van alle misdaad ro...more

 • WTTAA EPISODE #80 - BRUNO WYNDAELE

  Sep 29 2019

  Onze gast van vandaag is zonder enige twijfel TV "Royalty". Als presentator en programmamaker van o.a. De Laatste Show en ook als de originele "De Slimste Mens" quizmaster schreef Bruno Wyndaele mee aan een mooi hoofdstuk Vlaamse TV-geschiedenis. Vandaag horen we zijn origin story beginnende bij zijn eerste stappen bij Radio Scorpio, het Vrije Westen en de Rechtvaardige Rechters tot aan het oprichten van zijn eigen productiehuis "De Filistijnen". Kortom, meer dan 2u genieten van een geweldige ve...more

 • WTTAA EPISODE #79 - GERT LATE NIGHT RECAP

  Sep 22 2019

  Alex zat afgelopen week 4 dagen én nachten op de boot van Vlaanderen's meest succesvolle en meest besproken Talkshow 'Gert Late Night'. Een programma dat zelfs na 6 seizoenen nog steeds vriend en vijand beroert. Reden genoeg dus voor Andries om Alex te onderwerpen aan een kruisverhoor aan de hand van eigen bevindingen en ingezonden luisteraarsvragen. Waren Alex' tranen echt? Hoeveel alcohol wordt er genuttigd tijdens de dag en kan Annie goed koken? Dat en nog veel veel meer in de 79ste #WTTAA. A...more

 • CFTU EPISODE #8 - TOOL (FEAR INOCULUM)

  Sep 18 2019

  13 jaar hebben we moeten wachten op de nieuwe Tool plaat, maar 'Fear Inoculum' is nu eindelijk uit en dat feit op zich is al reden genoeg om een episode te wijden aan één van de meest opwindende rockbands van de laatste 30 jaar. Alex en Andries hadden de eer om de plaat ietsje eerder te horen bij de platenfima en die gebeurtenis vormt al meteen het begin van deze 8ste episode van de #callingfromtheunderground editie.

 • WTTAA EPISODE #78 - GEERT NOELS

  Sep 15 2019

  Geert Noels is misschien wel één van de bekendste economen in dit land. Buiten zijn activiteiten als CEO van vermogensbeheerder Econopolis en veelgevraagd opinie maker, schreef hij eerder dit jaar zijn nieuwste bestseller "Gigantisme" . Een boek waarin hij de ongezonde groei van bedrijven en organisaties in vraag stelt en de gevolgen ervan op onze maatschappij aantoont. Wie onze gast van vandaag eerder bezig zag, kent hem wellicht als een rustige maar uiterst scherpe analyticus en dat is in Epis...more

 • WTTAA EPISODE #77 - BERT GABRIËLS

  Sep 08 2019

  De multi getalenteerde Bert Gabriëls is niet alleen comedian, TV maker en jurist, maar sinds dit jaar ook eindejaars conferencier. Vandaag komt hij ons vertellen wat we mogen verwachten van zijn eerste jaaroverzicht en blikt hij ook terug op zijn tijd als migratie jurist en zijn felbesproken deelname aan het programma “Terug naar Eigen land”. Kortom, een mooie mix van fun en ernst zoals we inmiddels gewoon zijn van Alex en Andries. Aanrader.

 • WTTAA EPISODE #76 - CHRIS WILLEMSEN

  Sep 01 2019

  Onze gast van vandaag schitterde als Jimmy Ceustermans in De Ronde en als Mike Bolckmans in Crimiclowns. 2 rollen die acteur en gast van vandaag Chris Willemsen onsterfelijk maakten op het Vlaamse TV-scherm. Vandaag ontmoeten we gelukkig de mens achter deze personages en laat Chris zich als een aimabele en open gesprekpsartner zien in deze 76ste episode van de #WTTAA.

 • WTTAA EPISODE #75 - FRANKY DE SMET - VAN DAMME

  Aug 24 2019

  Franky De Smet-Van Damme is al jaren frontman van Channel Zero; België's meest succesvolle metalband ooit. Vandaag horen we zijn origin story in de tot hier toe langste #WTTAA episode. Maar vooraleer we daaraan begonnen zijn had Franky ook zijn eigen #Turbeaunoir bier en roomijs bij voor Alex en Andries wat nooit een slecht begin is van een lange en mooie uitzending. Enjoy!

 • WTTAA EPISODE #74 - LEEN DENDIEVEL

  Aug 18 2019

  Onze gast van vandaag werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij haar rol als Kaat in "Thuis", maar dat actrice Leen Dendievel meer kan dan alleen acteren bewees ze met haar 2 succesvolle boeken #Hard en #Asem. Vandaag hebben we het vooral over haar laatste boek 'Asem' waarin ze openlijk spreekt over angsten en paniekaanvallen aan de hand van haar eigen ervaringen en dat van anderen.

 • WTTAA EPISODE #73 - BLAME THE HOLIDAYS & ANTHONY PALAIA

  Aug 12 2019

  Vandaag zijn Alex en Andries voor de eerste keer in 4 weken terug in de studio na hun respectievelijke vakanties. Reden genoeg dus voor Alex om over zijn trip naar Californië te praten en Andries over zijn ervaringen op Ibiza.   Beide heren lazen op vakantie wel allebei het uitstekende boek "Relatief Ongeschonden" van onze medegast van vandaag Anthony Palaia die in het 2de deel van de episode meer komt vertellen over zijn onlangs verschenen debuut roman.

 • WTTAA EPISODE #72 - BART CANNAERTS

  Aug 01 2019

  Onze gast van vandaag is comedian, TV-maker, presentator en allround fantastische vent Bart Cannaerts. We praten vandaag over zijn eerste nieuwe comedy show in 5 jaar die toepasselijk "We moeten nog eens afspreken" gaat heten, hetgeen bij deze gebeurd is...maar we hebben het in deze episode uiteraard nog over veel veel meer.

 • WTTAA EPISODE #71 - TIM TRONCKOE

  Jul 28 2019

  Tim Tronckoe is zonder twijfel de bekendste rock fotograaf van dit land. Rock en Metal sterren zoals Slayer, Within Temptation en Ghost staan geregeld voor zijn lens en vandaag zit hij bij ons om zijn eerste foto boek "Portraits" voor te stellen. Geïnspireerd door de Oude Meesters werkte hij gedurende 3 jaar lang aan dit project om bekende muzikanten op een andere manier vast te leggen. Verwacht je vandaag aan een hoop anekdotes uit de muziekwereld en vooral veel liefde voor de fotografie. Preor...more

 • CFTU EPISODE #7 - PANTERA VS KLUDDE

  Jul 26 2019

  Zanger Phil Anselmo tourt deze dagen Europa rond met een volledige Pantera set. Reden genoeg dus voor Alex en Andries om een ode te brengen aan deze legendarische Amerikaanse metalband. In het tweede deel van de episode zoeken we het dichter bij huis en komt de Aalsterse cult black metal band Kludde zijn uitstekende nieuwe plaat "In de Kwelm" voorstellen die enkele maanden geleden uitkwam bij Consouling Sounds.

 • WTTAA EPISODE #70 - LINDE MERCKPOEL

  Jul 21 2019

  Onze gast van vandaag is al jaren één van de leading ladies bij Studio Brussel. Sinds enkele maanden is Linde Merckpoel ook vlogster en maakte ze op die korte tijd al meerdere spraakmakende episodes. Vandaag krijgen we niet alleen de charmante en vrolijke Linde te zien, maar praten we ook over onzekerheid en de dingen des levens, want ook dat kan in de #WTTAA. Aanrader.

 • WTTAA EPISODE #69 - JULIAN DE BACKER

  Jul 11 2019

  Julian De Backer is auteur van het onlangs verschenen boek "Songwriters - Muzikanten over hun stiel" waarin hij aan de hand van interviews met o.a. Arno, Kris Wauters, Isolde Lasoen en Alex Callier op zoek gaat naar de geheimen achter het schrijven van de perfecte song.  Kortom een ode aan de muziek en daarmee is hij bij de #WTTAA uiteraard aan het juiste adres. https://www.lannoo.be/nl/songwriters

 • WTTAA EPISODE #68 - LIEN VAN DE KELDER

  Jul 06 2019

  Onze gaste van vandaag is actrice, zangeres maar ook moeder van 4 en juriste van opleiding. De immer charmante Lien Van de Kelder zat in de #WTTAA van deze week en dat hebben we geweten. Een mooi gesprek over keuzes maken, engagement en de belangrijke dingen in het leven.

 • WTTAA EPISODE #67 - MARC VAN DEN BROECK (VOLKSSTERRENWACHT URANIA)

  Jun 28 2019

  Ieder van ons kijkt wel eens naar de sterrenhemel om nadien met een hoop vragen achter te blijven. In deze episode probeert weerman en directeur van de Volkssterrenwacht Urania Marc van den Broeck al een deel van die vragen over het heelal te beantwoorden. In een dikke 2 u brengt hij ons niet alleen een inleiding tot de astronomie maar vertelt hij ook over de ruimtevaart en het belang ervan voor ons allen. Steeds helder uitgelegd én boordevol enthousiasme; Kortom hoog tijd to boldly go where no ...more

 • WTTAA EPISODE #66 - GREMLINS STRIKE BACK vs QUENTIN TARANTINO

  Jun 22 2019

  Acteur Sven De Ridder heeft samen met zijn buddies Maarten Melon en Bart De Duytsche misschien wel de leukste allround film podcast in dit land. De 3 heren zijn daarmee ook bekend als de Gremlins Strike Back film podcast en in het kader van de nieuwe Quentin Tarantino film 'Once Upon A Time in Hollywood' die binnenkort uitkomt, brengen we vandaag samen met hen een preview van deze film. Trouwe luisteraars weten nu al dat er duchtig is afgeweken en dat de structuur weer ver te zoeken zal zijn. Ma...more

 • CFTU EPISODE #6 - GRASPOP PREVIEW MET STEF MAES vs HEMELBESTORMER

  Jun 19 2019

  Dit weekend gaat zoals elk jaar de Graspop Metal Meeting van start. Samen met #RockTribune journalist Stef Maes blikken we vooruit op de affiche en tipt hij ons over de bands die volgens hem de revelatie van dit jaar zullen worden. In het tweede deel van de aflevering interviewen we het Belgische #Hemelbestormer . Met hun mix van instrumentale doom en post metal gooiden ze al hoge ogen in binnen -en buitenland en ook zij spelen dit jaar op #GMM in de Red Bull Metal Dome.

 • WTTAA EPISODE #65 - MATTHIAS DOBBELAERE-WELVAERT

  Jun 16 2019

  Wat is privacy precies en hoe privé zijn onze privélevens nog? Zijn regeringsvoorstellen zoals het invoeren van de vingerafdrukken op onze identiteitskaarten een inbreuk op onze vrijheden of zijn ze noodzakelijk voor een veiligere maatschappij? Onze gast van vandaag zijn standpunt hieromtrent is glashelder. Jurist en privacy specialist Matthias Dobbelaere-Welvaert vertelt er alles over maar ook over de gevaarlijke kanten van sociale media, de vrijheid van het internet, drones, gezichtsherkenning...more

 • WTTAA EPISODE #64 - ERIK VAN LOOY

  Jun 08 2019

  Weinig introductie nodig voor onze gast van vandaag. Als presentator van De Slimste Mens en regisseur van o.a. De Zaak Alzheimer en De Loft werd Erik Van Looy wereldberoemd in ons land. Geheel in de stijl die we van hem gewoon zijn, vertelt hij in deze episode zijn beste Hollywood verhalen, maar gunt hij ons ook een blik op een andere kant van zijn persoonlijkheid. Soms bloedserieus dan weer ontroerend maar zelden zonder zijn gekende humor. Enjoy!

 • WTTAA EPISODE #63 - LUKAS LELIE

  Jun 02 2019

  Wie regelmatig 'De Ideale Wereld' kijkt zal ongetwijfeld bekend zijn met onze gast van vandaag ; comedian Lukas Lelie. Als winnaar van o.a. Humo's Comedy Cup tourt hij rond met zijn eerste show "Ik doe mijn best" en is hij ook de man achter 'De StandaardKoekhandel'. Een youtube reeks waarin hij bekende collega's aan één van de belangrijkste levensvragen onderwerpt: Wat is je favoriete koek en waarom. Veel plezier met aflevering #63 volledig gewijd aan Lukas zijn leven én koeken, maar vooral toch...more

 • CFTU EPISODE #5 - RAMMSTEIN VS VONNIS

  May 30 2019

  Deze maand bespreken we in de #Callingfromtheunderground editie het langverwachte nieuwe album van Rammstein en kijken we ook terug op hun legendarische IN AMERIKA documentaire die enkele jaren geleden uitkwam. In het 2 deel van de de Episode komen Rubben en Gregory van het Belgische Sludgy Punk Black Metalgezelschap 'Vonnis' langs. Ze brachten net hun nieuw uitstekend album 'Bikini Season' uit op Hypertension Records en dat beide heren niet op hun mond gevallen zijn, wordt meer dan duidelijk in...more

 • WTTAA EPISODE #62 - LUK WYNS RETURNS

  May 26 2019

  Acteur, regisseur en levende legende Luk Wyns keert terug naar de #WTTAA om deze keer zijn ergernissen op de wereld los te laten. Hipster service, hoog sensitieve kinderen, journalistieke verloedering, clickbait, internet goden, K-POP én het einde van Lost en Game Of Thrones...het passeert allemaal vandaag, maar uiteraard niet zonder de nodige humor.

 • WTTAA EPISODE #61 - FOKKE VAN DER MEULEN & YASMINE VAN SUETENDAEL ( CAFE THE JOKER)

  May 18 2019

  Op 8 juni viert comedy cafe The Joker zijn 13de verjaardag met een mooie comedy avond in zaal Kavka in Antwerpen. In deze episode kijken oprichters Fokke van der Meulen en Yasmine Van Suetendael terug op al die jaren en halen ze hun beste herinneringen boven. In het 2de luik van de aflevering doet Yasmine uit de doeken hoe het nu precies voelt om getrouwd te zijn met een comedian al maakt haar suggestie om een zelf-hulp groep op te starten voor vrouwen van comedians al het éen en het ander duide...more

 • WTTAA EPISODE #60 - JOERI THIJS (GREENPEACE BELGIE)

  May 12 2019

  Dat het klimaat één van de thema’s wordt van de verkiezingen van 26 mei is voor iedereen duidelijk, maar zoals onze gast van vandaag zo mooi zegt…het klimaat is niet links, noch rechts maar wel van iedereen. Joeri Thijs is immers al 15 jaar betrokken bij Greenpeace en is inmiddels de woordvoerder van de grootste klimaatorganisatie op onze planeet. We praten over de stand van het klimaat, de vooruitgangen die er gemaakt zijn en waar precies de uitdagingen zullen liggen voor ieder van ons. Kortom,...more

 • WTTAA EPISODE #59 - LUC CAALS

  May 03 2019

  "As ge mij in een vakske wilt duwen zul de goed moeten duwen". Een betere quote om onze gast van vandaag te omschrijven is er niet. Luc Caals staat bijna 50 jaar op de planken en toont ons een unieke kijk in de wereld van de variété . Verhalen over een jaloerse Gaston Berghmans, een bazige Mevrouw Bobbejaan Schoepen en een onvoorbereide Ridge Forrester; het passeert allemaal in episode #59 van de #wttaa voor één keer in de living opgenomen omwille van een beenblessure van onze hoofdgast.

 • CFTU EPISODE #4 - THE DIRT OF CHAOS MET Dennie Grondelaers & SONS OF A WANTED MAN

  May 01 2019

  In deze 4de Episode van de #Callingfromtheunderground editie bespreken we samen met #Klokslag12 Podcast Host en Black Metal connaisseur Dennie Grondelaers de films Lords of Chaos en The Dirt En in het tweede deel schuiven de blackmetal shoegaze helden van Sons of A Wanted man aan de tafel voor een update over hun nieuwe en nog te verschijnen plaat Kenoma. 

 • WTTAA EPISODE #58 - MICHAEL VAN PEEL TOT EVENAAR

  Apr 29 2019

  Michael Van Peel is niet alleen een comedian en ex-eindejaarsconferencier, maar hij is bovendien ook een Vespa liefhebber én uitstekend schrijver. Die laatste combinatie leidde in 2016 tot het geweldig mooie reisverhaal "Van Peel Tot Evenaar" over zijn 50-daagse vespa trip van Antwerpen helemaal tot in Dakar (Senegal). Het werd een boeiend verslag over culturen, jezelf tegenkomen en onverwachte warmte en gastvrijheid on the road. De man zelf smeedt ondertussen plannen om opnieuw te gaan reizen, ...more

 • WTTAA EPISODE #57 - MAKE MONDAY GREAT AGAIN

  Apr 21 2019

  De afgelopen 2 weken vierde de WTTAA zijn allereerste verjaardag. Zowel Alex als Andries zaten in het buitenland op vakantie waardoor er nu pas gevierd kon worden. De boys zien mekaar immers vandaag dus terug na 2 weken in een nieuwe aflevering waarin Andries vertelt over zijn avonturen in de USA en een ontmoeting met een Internationale ster in NYC ervoor zorgt dat we nog een mooi verhaal krijgen van een reis naar Roemenië vele jaren geleden.  Alex geeft dan weer een update over zijn nakende Spo...more

 • WTTAA EPISODE #56 - BAS BIRKER

  Apr 07 2019

  Bas Birker is misschien wel de beste comedy MC van de lage landen en in deze 56ste episode komt hij zijn nieuwe show '40-40-40' voorstellen waarbij hij zijn 40ste verjaardag zal vieren door deze éénmalig te spelen op 11 juni in de Bourla in Antwerpen. Gedurende de 39 dagen ervoor zal hij - u raadt het al - 39 shows spelen die samen de nieuwe show zullen creëren. Dat op zich was al interessant genoeg, maar toch draaide deze episode helemaal anders uit en was Bas' verleden als coffeeshop manager i...more

 • WTTAA EPISODE #55 - JAN DE SMET

  Apr 07 2019

  Jan De Smet was jarenlang het gezicht van éen van Vlaanderen's meest originele muziekgroepen ooit: De Nieuwe Snaar. Dat Jan zijn voorliefde voor absurde humor en muziek nooit verdwenen is, wordt duidelijk in deze hele fijne 55ste episode. Hij komt er o.a. zijn nieuwe theater show "Plaatjes uit de Kringwinkel" voorstellen waarin hij op een grappige manier een aantal foute en verborgen parels uit de vaderlandse muziekgeschiedenis terug bovenhaalt. Helden ontmoeten is fijn; het wordt echter nog bet...more

 • WTTAA EPISODE #54 - MAARTEN BOUDRY

  Mar 31 2019

  Het liefhebben van de waarheid; Zo omschrijft filosoof en gast van vandaag Maarten Boudry zijn stiel en vakgebied Filosofie.  Hij komt bij ons zijn nieuwe boek "Waarom de Wereld niet naar de Knoppen gaat" voorstellen dat sinds vorige week in de handel ligt. Maarten schuwt zelden de controverse en doet dat vandaag ook niet. Ongelijkheid, de Islamisering en het Klimaatdebat; Het passeert allemaal in deze bijna 3u durende 54ste episode van de #WTTAA

 • WTTAA EPISODE #53 - XANDER DE RYCKE ORIGIN STORY

  Mar 22 2019

  Het zijn drukke tijden voor Xander De Rycke. Na zijn succesvolle #HHVB edities is Xander terug met zijn eigen zaal -en Talkshow 'Vanavond Live' die vanaf begin april op youtube te zien zal zijn. Reden genoeg dus voor een 3de keer #WTTAA al zijn we ditmaal ook iets dieper gaan graven naar het prille begin.  

 • WTTAA EPISODE #52 - GERT VERHULST

  Mar 16 2019

  Iedereen kent Gert Verhulst als de grote man achter tal van succesvolle TV-projecten. Vandaag praten we niet alleen over het geheim achter zijn succes, maar ook over angst voor de dood, de complexe tijd waarin we leven en of er wel degelijk buitenaards leven is. Dat alles in dik 70 minuten Welcome To The AA Episode #52.

 • WTTAA EPISODE #51 - LECTRR

  Mar 10 2019

  Steven Degryse aka Lectrr is één van Vlaanderen's meest bekende politieke cartoonisten. Zijn cartoon over Charlie Hebdo na de aanslagen in Parijs ging zelfs de hele wereld rond. Vandaag zit ie in de #WTTAA en hebben we het in deze 2,5u durende episode over politiek, verzamelwoede én jawel duikboten.

 • WTTAA EPISODE #50 - SLONGS

  Mar 04 2019

  4 jaar na haar gouden debuut is #Slongs terug met een nieuwe plaat getiteld #GOEGAAN . Het album ligt sinds dit weekend in de rekken en op 8 maart -Niet toevallig op Internationale Vrouwendag- staat deze sterke dame in de Arenberg voor haar release concert. We hebben het in deze aflevering over hip hop en reggae, maar oo, over de politiek en haar sociaal engagement. Ze is vaak grappig, dan weer serieus, maar altijd positief. Veel plezier met onze 50ste episode van de #WTTAA

 • WTTAA EPISODE #49 - LIEVEN SCHEIRE

  Feb 23 2019

  Weinig introductie nodig voor onze gast van vandaag; comedian, podcaster en TV-maker Lieven Scheire. Hij tourt momenteel in Vlaanderen en Nederland met zijn "Live in Nerdland: DNA" zaalshow en in deze aflevering komt hij Alex en Andries onderwijzen in de wereld van DNA, Artificiële intelligentie en Robots. Zoals steeds slaagt hij er als de beste in om ingewikkelde materie op een uitermate boeiende wijze te brengen. Veel plezier met Episode #49 van de #WTTAA.

 • CFTU EPISODE #3 - IRON MAIDEN special m/ WIM WILRI - TANGLED HORNS

  Feb 20 2019

  Op zondag 24 februari komt Iron Maiden boegbeeld en zanger Bruce Dickinson langs in de Antwerpse Arenbergschouwburg voor een spoken word optreden. Reden genoeg voor Maiden fans Andries en Alex om 'De Morgen' muziek journalist én metal encyclopedie Wim Wilri uit te nodigen. Verder hebben de jongens van Tangled Horns een uitstekende alternative rockplaat uit getiteld "Superglue for the Broken" die ze met veel gezelligheid komen voorstellen. Met andere woorden: een goedgevulde 3de episode uit de "C...more

 • WTTAA EPISODE #48 - JELLE VEYT

  Feb 17 2019

  Jelle Veyt is een avonturier die momenteel halverwege zit in zijn "7 Summits of Happiness" project waarbij hij op eigen kracht de 7 hoogste bergen van elk continent wil beklimmen. Zijn verhaal is inspirerend, zijn verwezenlijkingen nog eens te meer. Over fietsen door Tsjetsjenië, eenzaamheid in Kazachstan en lawines op de Mount Everest. Dat en nog veel meer in episode #48 van de #WTTAA .

 • WTTAA EPISODE #47 - LIEVEN VAN GILS

  Feb 11 2019

  Lieven Van Gils is Vlaanderen's meest bekende en soms ook meest omstreden talkshow presentator. Als gezicht van zijn eigen praatprogramma 'Van Gils & Gasten' zijn de rollen vandaag omgekeerd. In een warm en eerlijk gesprek gaat het over de liefde voor de sport, het voorrecht om zijn eigen talkshow te hebben maar ook over het omgaan met kritiek. 

 • WTTAA EPISODE #46 - THOMAS SMITH

  Feb 03 2019

  Comedian en TV-figuur Thomas Smith is niet alleen één van Vlaanderen's Foute Vrienden, maar is vooral ook Alex zijn eerste comedy vriend en mentor. Hij komt vandaag zijn nieuwe zaal show 'De jaren van verstand' voorstellen die deze week in première gaat. Verder wordt er ook duchtig gepraat over ouder worden, de Brexit en een slecht karakter spelen op TV.

 • WTTAA EPISODE #45 - THE GLASS BOOK

  Jan 27 2019

  Wie de #WTTAA regelmatig volgt weet dat zowel Alex als Andries grote filmliefhebbers zijn. Vandaag vormen "Glass", het derde deel in de superhelden trilogie van M. Night Shyamalan en het geweldige en lichtjes controversiële "The Green Book" de basis voor episode #45 van de #WTTAA. Zoals steeds gingen beide heren verder dan louter wat reviewen en werd er weer duchtig afgeweken én aan introspectie gedaan zoals we dat inmiddels al 45 episodes gewend zijn. PS: Spoiler alert in GLASS deel, minder in ...more

 • WTTAA EPISODE #44 - MANOU KERSTING

  Jan 21 2019

  Manou Kersting is acteur, schilder en ook de voormalige artistieke leider van de Kleinkunst afdeling aan Studio Herman Teirlinck. Bij het grote publiek is hij natuurlijk onsterfelijk geworden door zijn rollen in Matroesjka's en Crimi Clowns. Verwacht je dan ook maar aan een hele hoop theater kennis, Matroesjka's anekdotes en een paar goeie Jean-Claude Van Damme verhalen. Kortom, 't Is van 't perdje met Episode #44 van de #wttaa. Aanrader!

 • WTTAA EPISODE #43 - NELE NEEDS A HOLIDAY

  Jan 14 2019

  Onze eerste vrouwelijke gast van 2019 is muzikante, theatermaakster en professionele duizendpoot Nele Van den Broeck. Met haar band Nele needs a Holiday timmert ze al een aantal jaren aan de weg, maar ook als theatermaakster heeft ze al heel wat op haar palmares in binnen - en buitenland. Verder is ze ook columniste voor De Standaard en was ze enkele jaren geleden te zien in het TV-programma Iedereen Beroemd. Begint Februari gaat haar eerste musical in premiere bij de KVS in Brussel en hoe ze to...more

 • WTTAA EPISODE #42 - HENK RIJCKAERT

  Jan 06 2019

  Onze eerste gast van het nieuwe jaar draait al heel wat jaren mee in de Vlaamse Comedy wereld en scoorde enkele jaren geleden een TV-Hit met het geweldige ‘Zonde van de Zendtijd’. Ondertussen maakt hij elke week de succesvolle Youtube show 'Koterij.be' over zijn make-it-yourself avonturen en vandaag komt hij zijn nieuwe comedyshow 'Maker' voorstellen die deze week in première gaat. Dat en nog veel meer onzin in episode #42 van de #WTTAA met Henk Rijckaert.

 • WTTAA EPISODE #41 - 2018 RECAP

  Jan 01 2019

  In april van 2018 besloten Andries en Alex een wekelijkse podcast te starten met als enige richtlijn dat beide initialen in de naam moesten zitten. 8 maanden en 41 episodes later is de Welcome To The AA niet meer weg te denken uit het Vlaamse podcast landschap en daar zijn ze allebei erg blij om. Beide heren kijken terug op het afgelopen jaar en praten over de dingen die hen dit jaar zijn bijgebleven.

 • WTTAA EPISODE #40 - GEERT HOSTE

  Dec 22 2018

  Hij was de eerste naam op onze verlanglijst toen we deze podcast in april lanceerden en we zijn erg blij dat het eindelijk gelukt is. Niemand minder dan Geert Hoste is onze gast op de kerst episode van de WTTAA. De man is dé pionier op vlak van eindejaarsconferences in dit land en heeft zowat elk record op zijn naam staan qua kijkcijfers en ticket sales. Ondanks zijn grote bekendheid doet hij niet al te veel interviews dus is het een grote eer om hem dik anderhalf uur bij ons te hebben en hem te...more

 • CFTU EPISODE #2 - PSYCHONAUT & BEST OF 2018

  Dec 19 2018

  In de 2de aflevering van Calling from the Underground, praten Andries en Alex over hun favoriete gitaarplaten van 2018 en krijgen ze in het 2de deel van de episode het bezoek van het Mechelse Psychedelic Sludge trio Psychonaut. Ze komen hun uitstekende debuutplaat Unfold the God Man voorstellen en vertellen over hun muzikale en spirituele invloeden. 

 • WTTAA EPISODE #39 - JEROEN LEENDERS

  Dec 16 2018

  Onze gast van vandaag is misschien wel de meest onderschatte comedian van dit land. Zijn live shows zijn vaak echte experiences  en de man schittert vooral door zijn intelligente levensanalyses en absurde inzichten. Vandaag is hij ook open voor de mindere periodes in zijn leven en maakt hij op mooie wijze komaf met het Zwarte Pieten debat. Houd je dus vast om samen met Alex en Andries mee in het brein van deze heerser gezogen te worden en geniet van #WTTAA Episode 39 met Jeroen Leenders.  

 • WTTAA EPISODE #38 - GOE VUR IN DEN OTTO

  Dec 09 2018

  Het DJ duo Goe Vur In Den Otto is de laatste jaren niet meer weg te denken van de Vlaamse en Nederlandse Festivals. Met hun mix van rock, metal en de nodige humor zijn Johnny Jailbait (Jan Vermeerbergen) en Pete Da Bomber (PJ Symons) erin geslaagd om zowel Graspop, Laundry Day als Dranouter te spelen. Vandaag komen ze vertellen over het geheim van hun succes en vertelt Johnny Jailbait uitgebreid over die keer dat ie zat te kakken op het toilet van Drew Barrymore.  Alex en Andries willen uiteraar...more

 • WTTAA EPISODE #37 - THE SONG IS OVER ( DIABLO BLVD)

  Dec 03 2018

  Na 13 jaar en 4 platen houdt Diablo Blvd, de band van Alex en Andries ermee op met een laatste show op 10 december in de AB in Brussel. In deze episode worden ze vergezeld door andere bandleden Kris (drums), Jakke (bass)en Tim (guitar) en halen ze in het eerste gedeelte van de aflevering herinneringen op over het prille begin en de vele touravonturen met o.a. Ace frehley (Kiss), maar ook anekdotes over absurde media optredens en de "70000 Tons of Metal" cruise . In het tweede deel vertellen ze o...more

 • WTTAA EPISODE #36 - STIJN MEURIS

  Nov 25 2018

  Men zegt wel eens dat mensen rustiger worden met ouder worden, maar dat geldt absoluut niet voor onze gast van vandaag. Zanger Stijn Meuris is op zijn 53 nog steeds even gedreven en gepassioneerd als toen hij met Noordkaap net kwam kijken. Hij komt vandaag vertellen over zijn nieuwe Tirade eindejaarsconference en lost erg mooi nieuws over zijn muzikale toekomst. Maar beginnen doet ie meteen met zijn relaas over wat er op die bewuste dag in Diepenbeek, nu enkele weken geleden, precies gebeurd is....more

 • WTTAA EPISODE #35 - DVTCH NORRIS

  Nov 18 2018

  Dat de Belgische Hip Hop scene het tegenwoordig beter doet dan ooit is geen groot geheim en onze gast van vandaag is éen van de rijzende sterren van het moment. Met een paar MTV en Red Bull nominaties in zijn achterzak vertelde #DvtchNORRIS enkele weken geleden over zijn prille beginjaren als rapper, zijn band met Coely en tot slot bezingt hij nog de lof voor zijn geboortestad Ekeren zoals we het zelf zelden gehoord hebben. 'It's a young man's sport'  

 • CFTU EPISODE #1 - OFF THE CROSS

  Nov 14 2018

  Welkom bij Calling From The Underground. In deze nieuwe #WTTAA Podcast Serie zullen Alex en Andries voortaan maandelijks hun voorliefde voor de harde gitaren bundelen. Zo hebben we het in deze eerste episode o.a. over de nieuwe Behemoth plaat en proberen we elk nog onze persoonlijke ‘plaat van de moment’ aan elkaar te verkopen. Tot slot is Off The Cross onze special guest in de studio; Deze Antwerpse metalband stelt nu vrijdag hun indrukwekkende nieuwe EP “ERA” voor in Trix en kwamen daar het ee...more

 • WTTAA EPISODE #34 - MICHAEL VAN PEEL

  Nov 11 2018

  Vandaag bezoek van één van onze beste vrienden en misschien wel de beste eindejaars conferencier die dit land ooit gekend heeft: Michael Van Peel. Hij zit in volle voorbereiding van zijn alweer 10de conférence en komt alvast een voorsmaakje geven van wat we kunnen verwachten. Tot slot komt hij ook nog met exclusief nieuws over zijn eigen toekomstplannen waar we toch even van moesten slikken.

 • WTTAA EPISODE #33 - JACQUES VERMEIRE

  Nov 01 2018

  Hoog bezoek afgelopen week op de #WTTAA zolder, want niemand minder dan Jacques Vermeire kwam langs om zijn nieuwe show van 7 tot 77 voor te stellen en uiteraard nog zoveel meer. Zet je schrap voor een verhaal van bijna 2u, mooi door hem zelf opgedeeld in hoofdstukken. Van het prille begin tot aan zijn grootste successen. De man van 1 miljard deelt het allemaal met ons in zijn eigen intelligente en charmante stijl en gaat daarbij ook de mindere periodes in zijn leven niet uit de weg. We zeggen h...more

 • WTTAA EPISODE #32 - ISABELLE DAMS

  Oct 28 2018

  Isabelle Dams is verantwoordelijk voor de comeback van Temptation Island en de lancering van het TV-fenomeen James Cooke. Als Netmanager van TV-zender Vijf is ze éen van de leading ladies van het Vlaamse TV-landschap en verantwoordelijk voor programma's zoals o.a. Sex Tape en Gert Late Night. Ze begon haar carrière bij de legendarische Paul Jambers en bouwde buiten haar TV-werk ook nog een carrière uit als schrijfster van talloze boeken zoals "Het Tigra Meisje, Lijstjes maken en erotische boeken...more

 • WTTAA EPISODE #31 - SOE NSUKI

  Oct 22 2018

  Men zegt wel eens dat de toekomst aan de jeugd is en als onze gaste van vandaag een voorbode is voor de toekomst van dit land, dan ziet het er nog niet zo slecht uit. Soe Nsuki is zonder twijfel éen van de beste nieuwe vrouwelijk comedy talenten in dit land en binnenkort presenteert ze ook haar eerste TV-programma. In deze episode komt ze niet alleen haar eerste zaalshow “SOETOPIA” voorstellen die op 7 december in première gaat in de Arenberg-Antwerpen, maar profileert ze zich bovendien als een ...more

 • WTTAA EPISODE #30 - RUBEN BLOCK

  Oct 11 2018

  Ruben Block is niet alleen zanger/gitarist van België’s grootste rockband Triggerfinger die dit jaar hun 20ste verjaardag vieren maar is bovendien een man die stijl hoog in het vaandel draagt. Hij vertelt over zijn eerste stappen als muzikant en de lange en crazy ride tot aan zijn grootste successen.  Heb je altijd het verhaal achter ‘I follow rivers’ willen weten? #WTTAA episode 30 vertelt er je alles over.

 • WTTAA EPISODE #29 - JENS DENDONCKER

  Oct 07 2018

  Comedian Jens Dendoncker geldt al enkele jaren als één van de meest talentvolle jonge comedians in dit land.  Sinds een jaar is hij ook presentator van het inmiddels voor een internationale Emmy genomineerde TV-programma 'Hoe zal ik het zeggen'. Als centrale gast in episode #29 van de #wttaa vertelt hij over zijn comedy carrière, maar ook over zijn epilepsie en donkere periodes in zijn leven die hij via humor toch telkens kon overwinnen. Aanrader.

 • WTTAA EPISODE #28 - BART VLIEGEN (SO.FAR.NO.GOOD) & THE HOLY GRAIL

  Sep 30 2018

  In een nieuwe aflevering in de reeks van "dingen die Alex en Andries leuk vinden" worden ze vandaag bijgestaan door Striptekenaar Bart Vliegen ook bekend als So Far No Good. Bart is maker van het gelijknamige stripalbum en is inmiddels ook al 28 episodes de vaste huistekenaar van deze podcast. Er wordt gepraat over Bart's grote invloed: Robert Crumb en de huidige staat van TV en comics. In het 2de deel van de aflevering bespreken de 3 heren uitvoerig de Monthy Python & The Holy Grail film en in ...more

 • WTTAA EPISODE #27 - JAN JAAP VAN DER WAL

  Sep 23 2018

  Jan Jaap van der Wal is al jaren een bekende naam in de Nederlandse Comedy & TV-wereld en woont sinds 2015 ook gedeeltelijk in Vlaanderen. Na enkel succesvolle tours doorheen ons land en TV passages in Café Corsari en De Slimste Mens is hij nu presentator van het satirische programma De Ideale Wereld. Vandaag zit hij ook in de #WTTAA en komt hij vertellen over zijn eerste weken als presentator van #DIW en lost hij voor ons nog een paar geweldig verhalen over Marco Borsato en die keer dat hij op ...more

 • WTTAA EPISODE #26 - KRISTEL VERBEKE

  Sep 17 2018

  Jarenlang was ze lid van éen van de meest succesvolle muziekformaties die die land ooit gekend heeft. Inmiddels heeft ze zich toegelegd op het maken van kinderprogramma's en kinderboeken en ook dat doet ze met enorm veel succes. In een heel mooi en open gesprek vertelt ze over haar niet altijd even makkelijke jeugd, haar waanzinnige tijd bij K3 en het leven erna. Veel plezier met de inspirerende episode #26 met niemand minder dan Kristel Verbeke.  

 • WTTAA EPISODE #25 - WALTER BROES (THE SEATSNIFFERS)

  Sep 10 2018

  Onze gast van vandaag schreef met zijn vorige band The Seatsniffers vaderlandse rockabilly geschiedenis en is inmiddels nog steeds actief met zijn nieuwe band Walter Broes & The Mercenaries.  Walter neemt in deze episode geen blad voor de mond, maar spreekt wel erg doordacht en steeds met de vinger aan de pols. Het werd een boeiend gesprek over de geschiedenis van The Seatsniffers, de huidige staat van de Rockmuziek en het verslavende maar ook soms moeilijke leven als muzikant.

 • WTTAA EPISODE #24 - XANDER DE RYCKE HOUDT HET VOOR BEKEKEN

  Sep 02 2018

  Onze goede vriend Xander De Rycke houdt het voor het 3de jaar op rij voor bekeken met zijn media eindejaarsconference #HHVB en komt daarom voor de 2de keer langs. Hij stond erop dat deze episode de langste uit de reeks moest worden en dat is hem dan ook gelukt. Hannah Gadsby, Cinévox en Jurassic Park...dat en nog veel meer in net geen 2,5u Welcome To The AA.

 • WTTAA EPISODE #23 - THE IMPOSSIBLE MEG

  Aug 26 2018

  Vandaag een episode in teken van die andere passie van Alex en Andries: de Cinema. Beide heren bekeken afgelopen weekend 'The Meg' en de nieuwe 'Mission Impossible' en besloten om van deze 2 films de basis te maken voor weer een aflevering vol eigen interesses. Schrik dus niet dat het in deze episode langer over James Bond en scientology gaat dan over haaien en Ethan Hunt. Tot slot beantwoorden ze ook nog wat luisteraars vragen waardoor het toch weer een afwisselend uurtje podcasten is geworden....more

 • WTTAA EPISODE #22 - PEPIJN LANEN (FABERYAYO) & FLOOR VAN HET NEDEREND (HOTEL DORADO)

  Aug 19 2018

  Velen kennen Pepijn Lanen als Faberyayo van het uiterst succesvolle De Jeugd Van Tegenwoordig, maar vandaag zit hij als auteur samen met tekenaar Floor van het Nederend bij ons in de #WTTAA. Ze komen er hun nieuwe interessante graphic novel "Hotel Dorado" voorstellen die niet zo lang geleden verschenen is. Tot slot wordt er ook nog uitgebreid gepraat over boekrecensies, de Jeugd's beeldende taal en hun gezamenlijke fascinatie voor Akira en Blade Runner. #Spoileralert

 • WTTAA EPISODE #21 - ADIL EL ARBI & BILALL FALLAH

  Aug 12 2018

  Het Amerikaanse magazine Variety zette onze gasten van vandaag bij de 10 meest talentvolle regisseurs van het moment. Bij ons zijn ze inmiddels al onsterfelijk geworden door hun films, Image, Black en Patser en sinds enkele weken zitten ze in Hollywood om de 3de Bad Boys film met Will Smith te regisseren. We waren dan ook enorm vereerd dat ze net voor vertrek toch nog op bezoek zijn gekomen bij #WTTAA. Daarom ook veel plezier met deze topaflevering met Adil el Arbi en Bilall Fallah. 

 • WTTAA EPISODE #20 - ADRIAAN VAN DEN HOOF

  Aug 05 2018

  Onze gast van vandaag kan ongeveer alles! Acteur, Stand-up Comedian, DJ, Latin Salsa Lover Boy, quizmaster etc. Wat heeft deze man eigenlijk nog niet gedaan? Ik ken hem in ieder geval al jaren en hij zit eindelijk op WTTAA. Give it up for the one and only Adriaan van den Hoof

 • WTTAA EPISODE #19 - MMA AFLEVERING MET CINDY & BEN DANDOIS

  Jul 29 2018

  Ze vocht als eerste Belgische vrouw ooit in de meest prestigieuze MMA competitie ter wereld, de UFC en ze staat op de moment in de wereldrankings in de Top 5. Haar broer Ben kwam in episode 2 al aan bod en nu zijn ze samen bij ons te gast. Cindy komt vertellen over haar carrière, haar droom op een gevecht met UFC Featherweight Kampioene Cris Cyborg en beiden droppen een hoop Mixed Martial Arts knowledge n.a.v. het UFC 226 event van enkele weken geleden. Kortom, veel MMA plezier met onze gasten v...more

 • WTTAA EPISODE #18 - GMM RECAP & ALEX vs JOHNNY ROTTEN

  Jul 23 2018

  In de 18de episode van de WTTAA kijken Alex en Andries terug op hun optreden op de Graspop Metal Meeting en verklaren ze aan de hand van anekdotes hun gezamenlijke liefde voor Graspop. Tot slot vertelt Alex een ongelooflijk verhaal over die middag in London met Johnny Rotten van de Sex Pistols. RIP Markus Verbeeck (Zyklome A / Ear Damage / Eightball / The Agitators ) 

 • WTTAA EPISODE #17 - MAAIKE CAFMEYER

  Jul 16 2018

  Het Geslacht De Pauw maakte onze gaste van vandaag in één klap wereldberoemd in Vlaanderen. Ze geldt inmiddels al ettelijke jaren als éen van onze meeste gerespecteerde actrices en ze is bovendien ook nog eens uitermate grappig. Maak u klaar voor een episode aan een hoog tempo met de enige echte Maaike Cafmeyer.

 • WTTAA EPISODE #16 - AYCO DUYSTER

  Jul 09 2018

  Historisch moment in deze episode met de allereerste vrouwelijk gast in de #WTTAA en niet zo maar éen; Ze presenteerde jarenlang het toonaangevende muziekprogramma #Duyster op Stubru en werd zo de stem van een generatie. Graag uw aandacht voor de vrouw met de coolste naam op de planeet: Ayco Duyster

 • WTTAA EPISODE #15 - URBANUS

  Jul 02 2018

  Weinig introductie nodig voor de gast van vandaag. Deze levende legende is zonder twijfel de grootste komiek in de geschiedenis van dit land en is bovenal een uiterst fijne mens. Veel plezier met deze 2u durende episode want niemand minder dan Urbanus was in the WTTAA house en dat hebben we geweten. 

 • WTTAA EPISODE #14 - PROF. DR. GUY T'SJOEN

  Jun 25 2018

  Vandaag hebben we niemand minder dan Prof Dr. Guy T'Sjoen te gast. Hij is diensthoofd van de afdeling Endocrinologie en stofwisselingsziekten aan de UZ Gent én leidt het Centrum voor seksuologie en gender. Velen kennen hem wellicht van het populaire TV-programma 'Topdokters' en hij is ook nog auteur van het boek 'Onder de Gordel. Het Transgender thema is de laatste tijd actueler dan ooit en als specialist ter zake is Guy T' Sjoen de ideale persoon om meer uitleg te komen geven over dit complexe ...more

 • WTTAA EPISODE #13 - SVEN DE RIDDER

  Jun 17 2018

  Het was het jaar 1974 toen Tom Cruise 12 werd, de film Young Frankenstein in de zalen kwam en onze gast van vandaag het levenslicht zag. Acteur Sven De Ridder komt vertellen over zijn nieuw theatergezelschap, de liefde voor nostalgie en een ongekende passie voor film.

 • WTTAA EPISODE #12 - WILLIAM BOEVA

  Jun 10 2018

  Weinigen onder ons groeien op met de beperkingen die comedian William Boeva vanaf zijn geboorte moest meedragen en nog minder overstijgen alle verwachtingen en schoppen het zo ver als deze grote meneer. Een inspiratie voor velen en vooral een uitstekende ambassadeur voor goed eten, gamen en all round chillen. Kortom, een top middag in top gezelschap.  

 • WTTAA EPISODE #11 - COMIC BOOKS MET ARIE KOOMEN

  Jun 04 2018

  Onze eerste Nederlands gast is de enige echte Arie Koomen. Jarenlang beroemd in Nederland als 1 helft van het comedy duo Arie en Sylvester en nu ook bij ons in de #WTTAA. Arie is niet alleen een uitstekende en succesvolle comedian, maar daarenboven ook een enorme liefhebber van comic books en strip albums. Zijn verassende top 10 zorgde meteen voor de langste aflevering tot nu toe. 

 • WTTAA EPISODE #10 - HOT SAUCE TESTING MET STIJN DESCHACHT

  May 29 2018

  Vandaag een beetje een culinaire aflevering waarin Hot Sauce aficionado en Metal Tourmanager Stijn Deschacht Alex en Andries onderwerpt aan een hele resem pepers en pikante sausen. Verwacht je aan een boeiende aflevering over de Mexicaanse eetcultuur waarin duidelijk wordt dat niet iedereen even goed bestand is tegen een middag Hot Sauce Testing. Melk en yoghurt zullen uw vriend zijn, A!

 • WTTAA EPISODE #9 - SOME KIND OF MONSTER

  May 27 2018

  'The Days of our lives' meets 'Spinal Tap'. Zo omschrijven beide heren éen van de meest controversiële muziek documentaires ooit gemaakt: De beruchte 'Some Kind Of Monster' film over de grootste heavy metal band ter wereld: Metallica.  Of je nu fan bent van de muziek of niet; deze film is een absolute must-see voor iedereen die houdt van drama en over de top waanzin.  Verwacht je dus maar aan een dik uur trivia, eigen ervaringen en vooral 64 minuten kinderlijk enthousiasme!

 • WTTAA EPISODE #8 - JEROEN CAMERLYNCK aka FLEDDY MELCULY

  May 20 2018

  Omdat het stilaan tijd werd dat er eens een muzikant passeerde in de #WTTAA kregen we afgelopen week Jeroen Camerlynck aka Fleddy Melculy op bezoek. Dat de frontman van de snelst groeiende metalsensatie ooit in ons land, iets te vertellen had moge duidelijk zijn!

 • WTTAA EPISODE #7 - THE BREAKFAST CLUB

  May 13 2018

  Deze 7de episode van de 'Welcome To The AA' staat in het teken van de film 'The Breakfast Club' : een van de meest bekende coming-of-age-films uit de jaren 80. Alex en Andries herbekeken hem recent en kwamen tot de conclusie dat de film nog weinig van zijn kracht verloren is. Tot slot bespreken beide heren het gebrek aan nieuwe grote bands in de Metal scene en voorspellen ze de groepen die de volgende jaren de fakkel van de Iron Maidens en de Judas Priest'en van de wereld zullen moeten overnemen...more

 • WTTAA EPISODE #6 - TOM WAES

  May 06 2018

  In de 6de episode van de #WTTAA hebben we een fantastisch gesprek met een van de meest intense en geliefde TV figuren van de laatste jaren: Tom Waes! Zet jezelf schrap voor een dik anderhalf uur anekdotes, humor en openhartigheid.  Vergeet alle inspirational quotes en luister gewoon naar de nieuwe Welcome to the AA!

 • WTTAA EPISODE #5 - XANDER DE RYCKE

  Apr 30 2018

  In 2007 loodste Alex als coach een jonge Xander De Rycke naar de eerste plaats in de Comedy Casino Cup waarna een boeiende vriendschap ontstond tussen beide heren. Meer dan 10 jaar én een eigen succesvolle comedy/podcast carrière later is Xander te gast in de Welcome to the AA! Hij komt er vertellen over BV-beefs en zijn nieuwe show plannen en fileert als extra voor ons vakkundig al een paar TV-shows alsof het niets is. Veel plezier ermee en geniet van de chemistry tussen Vader Alex en Zoon Xand...more

 • WTTAA EPISODE #4 - LUK WYNS

  Apr 23 2018

  Met Francois Backeljau, Eddy Stoefs en Ronny Tersago scoorde Alex' persoonlijke held Luk Wyns de afgelopen jaren een zuivere hattrick op de Vlaamse televisie. Geen wonder dus dat Luk éen van de eerste gasten was waaraan we dachten toen we deze podcast starten. Van een overvloed aan anekdotes tot een ode aan zijn pas overleden collega en vriend Frank Aendenboom, je hoort het allemaal in deze nieuwe aflevering van Welcome to the AA! 

 • WTTAA EPISODE #3 - MIXED MARTIAL ARTS MET BEN DANDOIS

  Apr 15 2018

  Mixed Martial Arts of afgekort MMA is op dit moment de snelst groeiende sport ter wereld en ook in België is dit fenomeen de laatste 10 jaar aan een opmars bezig. Vandaag hebben we niemand minder dan gewezen kampioen Ben Dandois op bezoek. Ben is een MMA pionier in ons land en is eveneens coach en oprichter van éen van de top gyms in België: ‘Perfect Team’.  Hij komt er praten over de stand van MMA in België, zijn eigen carrière en zijn rol als coach van zijn zus Cindy die als eerste Belgische v...more

 • WTTAA EPISODE #2 - CELEBRATION DAY

  Apr 07 2018

  In deze aflevering leren we eerst en vooral dat Alex een hometrainer heeft gekocht. Om dit fietsen zonder doel draaglijker te maken bekeek hij nog maar eens de Led Zeppelin 'Celebration Day' concertfilm hetgeen resulteert in een ode aan deze legendarische band. Ondertussen herinnert Andries zich zijn eerste bedenkelijke podiumervaringen en bespreken beide heren het nut van coverbands. 

 • WTTAA EPISODE #1 - MARCEL VANTHILT

  Apr 07 2018

  Alex was amper 15 toen Marcel Vanthilt in 1987 zijn debuut bij MTV maakte en net zoals zoveel generatiegenoten werd ook Alex in die periode muzikaal gevormd door het fenomeen MTV. Doorheen de jaren zat Alex geregeld bij Marcel aan tafel in diverse TV programma’s dus werd het stilaan eens tijd om de rollen om te draaien.