PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

dé FITBUSINESS podcast

De podcast voor fitness ondernemers en professionals die scherp en up-to-date willen blijven.

Afleveringen

 • 1.11 Remi en Rudy kijken terug op aflevering 1 tot en met 10 en delen hun inzichten

  Feb 26 2021

  In deze elfde aflevering zijn Remi en Rudy bij zichzelf te gast! Er wordt teruggekeken op de eerste tien afleveringen en de hosts delen hun eigen (ondernemers-)inzichten. Welke onderwerpen komen zoal ter sprake: Is zichtbaarheid op social media underrated of overrated? Als marketeer voor fitnessclubs en studio's via Leads to Bookings deelt Rudy zijn visie. Hoe belangrijk is social media voor ondernemingen? Hoe zorgt Remi voor zichtbaarheid voor Sportverloning? Sales in de fitnessbranche: ...more

 • 1.10 Daan Bakker: Over tech, klantbeleving, ontwikkelingen, data en merkambassadeurs

  Feb 19 2021

  In aflevering 10 hebben we Virtuagym's VP Growth Daan Bakker te gast. Je kent hem wellicht ook van de Fitnation Lunch & Learn webinars en de podcast 'Groei jouw fitness onderneming'. Een aflevering boordevol inspiratie! We bespreken bijvoorbeeld waar je op moet letten als fitness ondernemer wanneer je je wilt behoeden voor het benauwende van de overname van tech (tech gyms). Welke technologieën heb je nodig om jouw leden de dienstverlening te leveren op het niveau dat je wenst? Bekijk z...more

 • 1.9 Jelmer Siemons: Bij Twijfel, doen.

  Feb 12 2021

  Over de kansen die je nu kunt benutten als ondernemer, fuck-ups waar je van kunt leren en meer! In de negende aflevering van dé FITBUSINESS podcast hebben we Jelmer Siemons te gast. Jelmer spreekt vol passie en enthousiasme over zijn onderneming en deelt kennis en tips: over het behouden van je passie. Hoe jouw onderneming er straks uit zal zien, anticiperen. Waarom je je niet moet laten inhalen door digitalisering. Over succes als ondernemer: de buitenkant is mooi, maar hoeveel is daarvoor gebe...more

 • Lockdown Extra #8: Rudy gaat dieper in op de 5 P's

  Feb 05 2021

  In deze korte fitsnack gaat Rudy dieper in op de 5 P's in voorbereiding op de heropening: DE 5 P’S IN VOORBEREIDING OP DE HEROPENING 📌 Plan: maak een flexibel plan, met een doel voor ogen... en wat is er nodig om dat doel alsnog te bereiken? · Richt je op de activiteiten / taken en niet enkel en alleen op het doel! · Wat wil je bereiken (KPI’s, marketing, sales, omzet, educatie, innovatie etc) · Welke activiteiten gaan jou naar die doelen brengen? · Prioriteer de doelen en activiteiten · Star...more

 • 1.8 Han Walet over franchising, onderscheiden, communicatie, kansen en ontwikkelingen

  Jan 29 2021

  In deze aflevering hebben we Han Walet (Snap Fitness) te gast. We spreken over franchising, onderscheiden, communicatie, kansen en ontwikkelingen. 

 • Lockdown Extra #7: Over taken plannen die jou naar doelen leiden

  Jan 26 2021

  Geen 7! Als je weet welk doel je wilt bereiken, is het belangrijk om de taken die jou naar dat doel brengen in kaart te brengen. En dan niet alle taken meteen gaan uitvoeren! Ken een cijfer toe aan de taken. Je mag alleen een 6 of een 8 geven. Geen 7! Hoe je dit aanpakt, hoe je met de 'achten' sneller progressie boekt naar je doel, vertelt Remi in deze korte update van dé FITBUSINESS podcast.

 • Lockdown Extra #6: Ga je er nu ook vol voor?

  Jan 25 2021

  In deze extra fitsnack tijdens de lockdown, praat Rudy over VOL: Ga jij er nu ook vol voor? Vol houdt in: Voorbereiden: bereid je voor op het moment waar we met z'n allen zo naar verlangen Ontwikkelen: wat ga je ontwikkelen? welke ontwikkeling ga je finetunen? Kom in actie, creëer! Lange termijn: waar wil je over 1,2, 5 jaar staan met je bedrijf? welke doelen wil je behalen en wat is er nodig om die doelen te verwezenlijken?

 • 1.7 Bertine Lentink praat over ondernemen, onderscheiden, omgaan met lockdowns en haar creativiteit

  Jan 16 2021

  In de zevende aflevering spreken wij met Bertine Lentink over ondernemen, onderscheiden, omgaan met lockdowns en haar creativiteit. Over perspectief, het belang van ontspanning, beweging en voeding. Over pieken als ondernemer. Weer een inspirerend verhaal!

 • Lockdown Extra #5: De 5 P's van voorbereiding op de heropening

  Jan 14 2021

  De lockdown is verlengd. Rudy's advies: bereid je ondanks de ellende voor op de heropening. Hoe? Met de 5 P's: 📌 Perspectief: na de heropening van je bedrijf zal het niet ‘zoals voorheen’ zijn, maar welke mogelijkheden en kansen zie je? 📌 Plan: maak een flexibel plan, met een doel voor ogen... en wat is er nodig om dat doel alsnog te bereiken? 📌 Positiviteit: niet iedereen ziet van nature kansen en mogelijkheden wanneer het #%~^! is. Dat heb ik wel, zonder realiteitszin te verliezen. Maak je ...more

 • Lockdown Extra #4: Focus houden op de weg in voorbereiding naar de heropening

  Jan 09 2021

  Deze  vierde fitsnack van dé FITBUSINESS update gaat over focus houden op de weg in voorbereiding naar de heropening. Hoe deel je jouw marketing in, niet in een drietrapsraket, maar zelfs een viertrapsraket. Houd juist in deze tijd zicht op het perspectief, hoe onzeker het moment ook is. Zicht houden op het perspectief betekent dat je 80% richt op commercie en klantcontact.

 • Lockdown 3: Doelen behalen in 2021

  Jan 05 2021

  In deze fitsnack - als extra tijdens de lockdown december 2020/januari 2021 - spreekt Remi over het behalen van doelen, zonder afhankelijk te zijn. Door een side hussle, of iets nieuws te beginnen. Met als aanbod: een keer klankborden met Remi, om doelen te behalen en de emotie uit je business  te halen.

 • 1.6 Robin Couprie te gast, over ondernemen op je 20e, lessen, snel schakelen en meer

  Jan 04 2021

  In aflevering 6 hebben we Robin Couprie te gast. Robin is eigenaar van Feel So Good in Oss. We spreken met haar over ondernemen op je 20e, lessen, snel schakelen, social media, marketing, uitbesteden van taken en meer.

 • 1.5 Ondernemen naast een baan & binnen een franchise concept

  Dec 28 2020

  In aflevering 5 twee gasten die zowel ondernemer zijn als een baan in loondienst hebben. Naast hun drukke banen, zijn Marc Bossers en Roenee Hanssen ook nog eens ondernemers  (franchisenemers) bij Anytime Fitness. We spreken met Marc en Roenee over hoe zij dit aanpakken. Ook komt hun keuze voor franchise aan bod. En natuurlijk - onvermijdelijk op 28 december 2020 - wordt ook het omgaan met de lockdown(s) besproken.

 • Lockdown 2: Terug naar de tekentafel

  Dec 21 2020

  In deze FITBUSINESS snack geven we een extra tip tijdens deze lockdown (dec. 2020). Remi praat over waarom 'terug naar de tekentafel gaan' juist nu  slim is.

 • 1.4 Ondernemer Willem Hilberdink te gast, over personeel, kansen benutten en meer

  Dec 18 2020

  In de vierde aflevering van dé FITBUSINESS podcast hebben Remi en Rudy ondernemer Willem Hilberdink te gast. Hij is drijvende kracht achter Unscared Crossfit. We praten met Willem over personeel, kansen benutten, hoe hij omgaat met de lockdown(s), marketing en meer. Een inspirerend gesprek.

 • de FITBUSINESS podcast - Lockdown extra 1

  Dec 17 2020

  ⚠️LOCKDOWN? BLIJF ZICHTBAAR!👍 (tips door Rudy) Juist nu is het belangrijk om in beeld te blijven. Bij je klanten/leden/gasten, maar ook bij de personen die jouw bedrijf nog niet kennen! Juist nu is het belangrijk focus te houden op commercie en klantencontact. Enkele tips: ✅ Blijf actief op social media: deel over jouw activiteiten in deze rare tijd, deel over de mogelijkheden die je wel hebt ✅ Houd contact met je klanten/leden/gasten via telefoon, mail, whatsapp ✅ Wat is er online mogelijk? Ze...more

 • 1.3 René Wantzing te gast over werken aan je bedrijf

  Dec 12 2020

  In aflevering 3 hebben we René Wantzing te gast. Zijn lijfspreuk: "Eén uur werken AAN je bedrijf, levert meer op dan een maand werken IN je bedrijf!".  Met Mindset Bedrijfsontwikkeling helpt René ondernemers in Nederland het optimale uit hun onderneming te halen. Meer rendement, meer plezier, meer toekomst. Wat hij zoal aanpakt? Strategie, sturen op cijfers, verbeteren wat je hebt en wat je doet, zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Kortom:  Werken AAN je onderneming, dat is wat je verde...more

 • Extra 1.2.1 - Focus op processen

  Dec 08 2020

  In deze korte extra van dé FITBUSINESS podcast behandelt Rudy een vraag die we ontvingen naar aanleiding van aflevering 2 met Aernout Leezenberg. "Jullie spreken over focussen op het proces, maar daar kan ik geen rekeningen van betalen. Hoe zit dat nou?". Rudy bespreekt kort en praktisch het belang van focus op processen. Ga voor alle afleveringen en de extra's naar www.fitbusiness.online.

 • 1.2 Fitness marketing expert Aernout Leezenberg te gast

  Dec 04 2020

  In aflevering 2 hebben we Aernout Leezenberg te gast. Aernout is spreker, fitness marketing goeroe, eigenaar van een succesvol fitness marketingbureau, stille vennoot bij een zestal fitnessclubs én host van de Hidden Heroes podcast (aanrader!). We spreken over het jaar 2020 en wat we ervan kunnen leren. Over trends in fitnessland. We praten over een drietrapsraket om 2021 succesvol te (her)lanceren. Zoals in de podcast besproken, hierbij de links naar het blog van Aernout over zijn eigen studio'...more

 • 1.1 2020: vergeten of van leren? Met als gasten Johan Welkenhuysen en Stefana Boot

  Nov 30 2020

  In de eerste aflevering van dé FITBUSINESS podcast zijn Johan Welkenhuysen en Stefana Boot te gast. Beide zagen dit jaar hun succesvolle onderneming tot twee keer toe gesloten worden door overheidsmaatregelen. Hoe gaan zij hiermee om? Remi en Rudy bespreken dit met deze rasechte ondernemers, in deze aflevering met een terugblik op 2020 en vooruitkijkend naar 2021.

 • Ga jij ook luisteren?

  Nov 28 2020

  Remi, co-host van dé FITBUSINESS podcast vertelt kort over de podcast en nodigt jou als fitness ondernemer en professional uit om te luisteren.